avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen transmitere decizie de incetare cu acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen transmitere decizie de incetare cu acordul partilor

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca fac decizia de incetare pe data de 05(art.55 b) si-o transmit pe aceiasi data ,cererea este din data de 02,procedez corect ?
Va mulumesc !

Cel mai recent răspuns: marcucarolina , utilizator 20:26, 4 Octombrie 2015
Incetarea c.i.m. se transmite in REVISAL la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.

Art. 4 din HG 500/2011
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
b) elementul prevazut la art. 3 alin. (2) lit. g) se completeaza si pentru contractele individuale de munca deja inregistrate, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari;
c) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. h) se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii;
d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;
.....

In speta, incetarea trebuia transmisa in REVISAL la data de 02.10.2015.

Netransmiterea registrului in termenele prevazute la art. 4 din HG 500/2011 constituie contraventie sanctionata de catre ITM in cazul unui eventual control.
Buna seara,

Cererea angajatului reprezinta solicitarea lui de incetare a contractului cu data de 05,o pot face pe aceasta data si respectiv s-o transmit in aceiasi zi ,sau trebuia s-o fac pe data de 02 cu termen de incetare 05?
Va multumesc !
Daca data incetarii c.i.m.este 05.10.2015, atunci in aceasta zi operati si transmiteti in REVISAL incetarea c.i.m.
va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere incetare cim creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Daca un salariat si-a depus demisia in data de 30.04.2012, solicitand ca incheierea CIM sa se faca incepand cu data de 01.05.2012 cum fac cu ... (vezi toată discuția)
Incheiere cim si transmitere revisal broscuta21 broscuta21 Buna dimineata, Am un salariat care doreste incetarea conf art 55, lit b (cu acordul partilor), incepand cu data de 01.03.2014. Presupun ca decizia de ... (vezi toată discuția)
Completare revisal cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti , incetarea, modificarea unui Cim , cand se completeaza in Revisal , la rubrica Explicatii legea te obliga sa mentionezi ... (vezi toată discuția)