avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vinzare cumparare a unui teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vinzare cumparare a unui teren intravilan din sat

Buna ziua,va rog daca ma poate ajuta cineva in cazul meu?In anul 2000 mama a dat procura fratelui fiind bolnava pentru vinzarea unui teren unui nepot vecin cu terenul din sat ,mama locuind in alta localitate 200km fiind si hartuita de rude s-a gindit sa vinda jumatate din acest teren nepotul promitindui ca uneori o va ajuta,suna etc nepot de la sora.S-A mers la notar cu fratele s-a facut o promisiune de vinzare pentru 5200m2 si i s-a dat 5000mil lei de atunci 500azi.Era o schita de la un partaj voluntar intr-e frati a terenului dar terenul fiind de 10400m2 trebuiau sa faca un cadastru.Dupa o luna de zile nepotul nu a dat nici un semn de viata..procura a expirat si mama personal s-a razgindit pentru faptul ca nepotul prin telefon a vorbit urit si vroia sa ramina cu plata pe teren a celor numai 5000mil de atunci.Intre timp el s-a dus nu stim unde si la judecatorie zice si si-a facut act de propretate ?????Cum asta nu imi dau seama??Mama a decedat si in urma succesiuni am ramas doi frati cu 5200 m2 pe actele pe care le-am luat de la primaria comunei.El si luat deschiderea la strada fara intabulare,schite nici o instiintare si noi am ramas cu partea din care el nu ne cedeaza trecere.Se poate asa ceva??? As dori sa-l intabulez sa-i fac acte in regula dar ....el spune ca vrea sa-l cumpere tot acum si ca il costa actele de cadastru costa 2000ron ...noi pentru ce ia facut mamei nu vrem sa-l vindem la nimeni dar nu stiu ce putem face..este el proprietar sau nu? mama ne fiind citata la judecatorie..va rog din suflet un consiliu si o parere daca se poate?.Mentionez ca terenul se afla in Sat Agapia jud. neamt zona turistica!!..Multumesc din suflet celor ce imi vor raspunde si ma vor ajuta cu un sfat!!!:)
:):(:(#-o

Alte discuții în legătură

E nevoie de schita cadastrala ? ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua. Mama mea impreuna cu fratele ei vor sa vanda un teren agricol extravilan, mostenit de la parinti, in c.f. fiind trecuti amandoi ca proprietari in ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: am cumparat un teren de la niste rude. Terenul este pe numele bunicului mort demult, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut iesire din diviziune. ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren manuelah manuelah va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...la sfarsitul lunii februarie am mers la notar sa fac succesiunea dupa tatal meu decedat, pentru o casa la tara si ... (vezi toată discuția)