avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire impozit pentru programatori.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire impozit pentru programatori.

Buna ziua,

Am o intrebare daca se poate sa ma ajutati cu un sfat sau raspuns.

Lucrez intr-o multinationala ce dezvolta software bancar. Intr-adevar, nu sunt programator, lucrez pe o functie de suport (dar tot IT).

Am absolvit Automatica si Calculatoare.

Pana acum o luna de zile scutirea de impozit s-a aplicat si pentru mine, insa de luna asta am pierdut aceasta scutire. Problema principala este ca mi-a scazut salariul considerabil si aparent intern se ridica din umeri (HR, leadership).

As vrea sa stiu daca se poate face ceva pentru a forta o renegociere sau o crestere a salariului brut astfel incat netul sa revina la cum era inainte.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 5 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Ce post ocupati in acea societate?

Ordinul Ministerului de Finante nr. 835/2015 nu mai prevede si conditia absolvirii unei anumite facultati .
IS Desktop Analyst s-ar numi pozitia intern, e un fel de sysadmin insa job descriptionul e mai baban si nu se limiteaza la depanat calculatoare. Am contact si cu virtualizare, si cu servere, si asa mai departe.

1. Ordinul comun 217/4172/1348/835/2015 al MSI, MECS, MMFPSPV, și MFP a modificat criteriile prevăzute, anterior, de Ordinul MFP 1479/2013. Astfel, a fost eliminată anexa 2 care stabilea că scutirea de impozit pe venit putea fi acordată doar dacă angajatul avea una dintre specializările pe care le prevedea aceasta.

2. Una dintre conditii este ca, angajaţii beneficiari de scutire trebuie să fie încadraţi într-unul din următoarele posturi: analist, programator, proiectant sisteme informatice, inginer/programator de sistem informatic, administrator de baze de date, inginer de sistem software, manager proiect informatic.

Postul trebuie sa faca parte dintr-un compartiment specializat de informatică, evidențiat în organigrama angajatorului, cum ar fi: centru de calcul, direcție, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare.

Lista cuprinzând ocupațiile specifice activităților de creație de programe pentru calculator:
[ link extern ] /

Daca va regasiti intr-una din cele 8 ocupatii, atunci puteti beneficia de scutirea de impozit , bineintels daca sunt indeplinite si celelalte conditii prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit pe veniturile din salarii - programatori dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Pentru ca administratorii baze de date, analistii, inginerii de sistem in informatica, inginerii de sistem software, managerii de proiect ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit angajat in it bodanelu bodanelu De curand a fost dat un ordin de ministru ce exclude dependenta de anumite facultati pentru a beneficia de scutirea de impozit ca angajat in IT. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit it confuzii Stefan131 Stefan131 Buna Ziua, As dori sa știu dacă am dreptul la scutire dacă: 1. Am terminat Facultatea de Mecanica. 2. Profesez în domeniul IT de mai bine de 6 ... (vezi toată discuția)