avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu - venituri castigate in urma unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu - venituri castigate in urma unui proces

Buna ziua,

Sunt in proces cu fostul angajator iar incepand din luna curenta nu o sa mai pot achita rata la banca. Intrebarea este urmatoarea: daca in 2016 cand se va termina procesul, am castig de cauza si primesc sub forma unei singure incasari (asa se procedeaza de regula) salariile din urma (ex. pe 12 luni) iar intre timp, pe cont se pune poprire (creditorul va declara scadent anticipat creditul ...) cum se face retinerea pe aceasta suma?

Am retinut ca poprirea pt datorii banca se face pe max. o treime din venituri dar suma obtinuta in urma procesului nu va avea caracter permanent (este o suma mai mare decat sal, obtinut in mod normal) insa este alcatuita din salariile lunare aferente perioadei trecute de la plecarea mea din firma.

Multumesc anticipat,

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:42, 6 Octombrie 2015
Corect și legal ar fi să vi se rețină 1/3 din întreaga sumă, adică exact cât ați fi plătit/s-ar fi reținut pentru perioada respectivă.
Se poate interpreta legea, in sensul ca executorul sa decida altfel? Am intrebat un executor dar mi-a spus ca nu a mai avut o astfel de speta si el vede intrarea respectiva de bani ca fiind "cu caracter incidental", deci imi poate opri intreaga suma.

Multumesc frumos.
Sunt și avocați care o văd așa. Din fericire judecătorii o văd cum trebuie. Eu aș face plângere penală, pentru abuz în serviciu, împotriva executorului, dacă mi-ar lua tot salariu deși l-aș notifica în legătură cu caracteul acelor venituri.
Să explice organului cum vede el caracterul incidental și cum vă lasă nemâncat, împotriva legii.
Multumesc frumos !
Neortodox, dar merita. Sperietura este mare, in rest.... Cand instanta de apel va pronunta hotararea, din acel moment hotararea este definitiva si executorie si angajatorul trebuie sa o puna in executare "de buna voie". Nu asteptati, solicitati in scris sa o puna in executare si, totodata, solicitati unei banci (alta) un card de debit (de salariu), Comunicati angajatorului contul IBAM al cardului si cereti-i sa va vireze bani in acel cont. Urmariti si atunci cand va intra bani, in aceeasi zi scoatetii pe toti. In tot acest timp banca nu are ce sa va faca, intrucat nu aveti venituri. O sa va umple cutia postala cu notificari, ochii si urechile cu mesaje si telefoane.
Cand va plictisiti de insistentele bancii, mergeti la banca si solicitati o reesalonare a ratelor.

Alte discuții în legătură

Credit bancar damianramona damianramona buna ziua. de 3 saptamini mam casatorit si sotul meu are 2 credite la o banca al carei rata e fff mare cam 60% din salariul lui luate din octombrie anul trecut ... (vezi toată discuția)
Executare bobda bobda bună ziua . dacă am poprire pe salariu si plătesc în fiecare lună . banca are dreptu să îmi vireze bani de pe cardul de credit in contul popriri ? de pe ... (vezi toată discuția)
Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)