avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dragoste mare intre doi minori, plecare de acasa, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dragoste mare intre doi minori, plecare de acasa, consecinte

Am și eu o curiozitate. O prietenă are o relație de un an și 3 luni , ea având vârsta de 13 ani jumate , iar el 16 ani , aproape 17. Părinții ei nu sunt de acord cu el , iar faya numai rezistă , este bătuta pentru al lăsa.. Dacă va fugi cu el părinții ce pot face? Ținând cont că cei doi nu au întreținut relații sexuale și fata nu este obligată de el să plece de acasă. El nici nu prea vrea , deoarece îi este frică. AJUTOR.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:42, 7 Octombrie 2015
Nu fuga de acasa e o solutie. Sa ceara ajutor la autoritati, telefonul copilului, serviciul de asistenta sociala... sa ceara consiliere psihologica pentru ea si parinti, ancheta sociala in domiciliu etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Daca va fugi de acasa, va fi adusa inapoi, la domiciliul parintilor, fiind inca un minor. Daca aveti in vedere ideea casatoriei, conform art 272 din Noul Cod Civil, viitorii soti trebuie sa aiba 18 ani impliniti. Se poate casatori si minorul care a implinit 16 ani, insa cu respectarea anumitor conditii reglementate de lege.

Cu privire la violentele parintilor, daca sunt reale si nu invocate dintr-un excez de zel pentru sensibilizarea forumului, apelati la Serviciul asistenţă în situaţii de abuz, neglijare, trafic şi exploatare a copilului.

Un sfat personal: nu grabiti lucrurile! Daca dragostea e intradevar mare, va rezista timpului.
Folositi relatia cu parintii pana veti ajunge majori si pana veti reusi sa va intretineti singuri.

Cu stima,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce dragoste?! Vorbim de un copil de 13 ani, e clasa 7-a, nici buletin nu are și nici nu o sa își facă fără părinți, domiciliul copilului e la parintii sai..
Sa plece unde, cine își imaginează ca o creste?
Celalalt copil nu sta cu parintii?
Draga mea colega, nu vorbim de un adult, vorbim de un copil. Deci... el e mare deja, cine sa-l creasca, e crescut, stie care sunt regulile vietii etc. Viitorul sau are cateva zile, nu 12 ani; el nu face planuri cincinale, ci saptamanale. Or o saptamana poti trai numai cu apa. Sincer, chiar poti la varsta aia, fara discutie, si mai multe.
Ideea e sa ii fie mai bine, sa ceara ajutor, sa nu mai astepte. Poate ajunge intr-un centru, pe undeva, sa primeasca ajutor.
La iubit, nu-l lasa nimeni, nici autoritati, nici parinti. Asta daca nu se deduce si mai rau, ca iubitul ii face rau si-o indoctrineaza... vedem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt minora si vreau sa fug de acasa Andreea florea Andreea florea Buna.. sunt minora in varsta de 14 ani.. vreau sa ma mut la iubitul meu .. dar parintii mei nu sunt de acord.. ce se intampla daca fug de acasa? Gen daca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Buna, am aproape 18 si sunt intr-o relatie de 1 an cu un baiat ... ilieadelinaalexandra ilieadelinaalexandra buna, am aproape 18 si sunt intr-o relatie de 1 an cu un baiat de aceeasi varsta . as vrea sa plec de acasa pentru ca nu ma mai inteleg deloc cu parinti mei de ... (vezi toată discuția)