avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adresa oficiala de e-mail a asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adresa oficiala de e-mail a asociatiei de proprietari

Adresa de email a asociatiei de proprietari devine legala oficiala cand se hotaraste in adunarea generala de constituire sau in com. executiv ? Orice document inregistrat la asociatia de proprietari trimis in format electronic prin aceasta corespondenta trebuie sa fie semnat si scanat sau certificat prin semnatura elecronica ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:47, 6 Octombrie 2015
Adresa de email nu este nici legala, nici nelegala, nici oficiala, nici neoficiala, este pur si simplu si se poate afisa la avizier pentru luarea la cunostinta a locatarilor.
Ea poate fi introdusa si in antetul asociatiei pe langa numele asociatiei, adresa, telefon (eventual), CIF (eventual).
Este o informatie scrisa si atat, dar neconsemnata existenta ei in vreun document al asociatiei.

Ea poate fi creata de persoana care are de transmis instiintari, documente etc. cel mai des. Sa zicem administratorul.

Documentele transmise prin intermediul adresei de email pot fi nesemnate, preluate din calculatorul propriu ca fisiere, scanate, pot avea semnatura olografa (in cazul celor scanate) sau pot contine si semnatura electronica (daca documentul o permite).

Am sa va dau un exemplu ca sa intelegeti cum se practica adresa de email.
Cand am preluat administratia am hotarat sa folosesc una din adresele mele de email pentru corespondenta cu locatarii sau cu tertii.
De atunci toate instiintarile catre locatari le fac prin aceasta adresa. Atasez documente din calculatorul meu sau documente scanate (semnate sau nu de catre cineva). Pot scrie numai un text de instiintare, iar locatarii stiu ca acea informare vine de la mine - administratorul.
De asemenea adresa aceasta de email o folosesc pentru obtinerea anuala a certificatului de semnatura electronica care este preluata si de ANAF. Astfel obtin in fiecare an acest certificat de semnatura electronica care este al asociatiei pe care o pun pe D. 112 catre ANAF, dar o pot folosi si pe alte documente catre alti terti, daca aceste documente au o casuta inteligenta care sa preia aceasta semnatura (de regula documente in format .pdf).

In cazul ca vine alt administrator el poate schimba adresa de email, ocazie cu care schimba afisul de la avizier si ii instiinteaza pe locatari despre noua adresa email. Evident se va schimba si antetul asociatiei, daca adresa de email a fost consemnata in acesta, o va folosi in relatia cu furnizorul certificatului de semnatura electronica si o va folosi in relatia cu tertii.

Este posibil ca administratorul sa creeze o adresa a asociatiei cu o denumire specifica si, la predarea administratiei catre alta persoana, sa-i predea si folosirea adresei de email a asociatiei cu parola de la creare. Are avantajul ca deja in cont exista o agenda de adrese email deja preluate si nu trebuie sa mai umble sa completeze una noua.
@tomasso,
Ati postat a doua oara acelasi subiect.
Va rog sa reveniti la postarea initiala unde ati primit raspuns. Continuati discutia acolo.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa e-mail a asociatiei de proprietari tomasso tomasso Corespondenta poate fi realizata utilizand pe langa adresa postala clasica si adresa de e-mail a asociatiei de proprietari? Poate fi inregistrata oficial ... (vezi toată discuția)
Completare art. 36 din legea 230/2007 bloc3c bloc3c referitor la completarea din legea 230/2007 art. 36 lit. g) prevede faptul că administratorul, persoană fizică sau juridică, are următoarea atribuție: ... (vezi toată discuția)
Procedura de semnare a actelor asociatiei de proprietari, pentru a fi feriti de coronavirus nicu1iancu nicu1iancu In contextul evenimentelor cauzate de Coronavirus, ar trebui gasita o metoda de semnare a actelor, intocmite de administrator, ce trebuiesc semnate si ... (vezi toată discuția)