avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Supravegherea copiilor in timpul programului scolar
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Supravegherea copiilor in timpul programului scolar

Buna ziua, as dori sa intreb ceva, am nevoie de niste sfaturi.

Copilul meu a inceput clasa 0 (abia de cateva zile a implinit 6 ani). De aproximativ doua saptamani imi spune ca la scoala a vorbit cu un ,,om negru, (am crezut ca glumeste),, care vorbeste engleza, i-a dat dulciuri și ca o fata sau acel om ii face poze (am inteles ca a mai fost uneori cu niste colegi la acel om). El nu a fost singur de obicei, ci impreuna cu alti colegi (din ce am reusit sa deduc din ce imi povesteste). Tot ceea ce imi povestea se intampla in timpul programului scolar (copii raman si la programul prelungit). Mi-a spus ca merg la acel om intr-un bloc (uneori ii spunea casa bantuita) din curtea scolii. La inceput nu am luat in seama deoarece nu mi-am inchipuit ca in curtea scolii este vreun bloc locuit, curetea este pazita de portari si de jandarmi, parintii nu avem voie sa intram in curtea scolii si nici in clase din data de 15 octombrie, copiii vor iesi siguri din curte la terminarea orelor, noi va trebui sa-i asteptam afara in strada (acum avem inca voi sa intram in curte doar dimineata si la sfarsitul programului doar parintii copiilor din clasele pregatitoare). M-am speriat tare din nou vineri seara cand mi-a spus ca a fost din nou la acel om si ca i s-au facut din nou poze. M-am hotarat sa iau legatura cu invatatoarea insa fiind weekend nu aveam cum. Luni (ieri) dimineta, inainte de program, mama unui coleg de-al lui (coleg mentionat si de copilul meu in povestiri) mi-a spus ca baietelul ei poveste unele lucruri foarte asemeanatoare cu copilul meu (si ea se intreba ce ar putea fi, noi fiind asigurati de conducerea scolii ca siguranta copiilor nu are cum sa fie pusa in pericol - nu are voie nimeni sa intre, scoala este superpazita). Vazand ca ambele povestiri conincid in multe puncte, ne-am speriat. Se pare ca baieteii nostrii au fost de mai multe ori la acel ,,om negru,, care vorbea engleza le dadea dulciuri si uneori facea poze. Nu stiam cat din aceasta poveste este adevarat.

Ieri la terminarea programului scolar (dimineata invatatoarea nu a avut timp sa vorbeasca cu noi, desi eram foarte speriate) am luat legatura cu invatatoarea care, foarte linistită, ne-a spus ca in curtea scolii este un camin in care sunt cazati muncitori din Sri Lanka si că ea a vazut o data cei cativa copii care s-au dus catre acel camin insa ea nu i-a vazut intrand. Ne-a spus ca le-a dat puncte negre, fete triste, etc.. Ea ne-a spus ca copiii nostrii sunt vinovati daca s-au dus de mai multe ori, deoarece ea le-a interzis acel lucru. Ne-a mai spus ca ea nu poate supraveghea toti copiii la programul de dupa masa (in jur de 20 de copii poate mai putini in unele zile), sa fim constienti de asta. Ne-a repetat ca doar copilasii sunt vinovati si ea nu are ce sa faca. Ea stia de aceste ,,vizite,, de doua saptamani, insa noua parintilor nu ne-a spus nimic, pana nu am intrebat-o noi ce se intampla, de ce ne povestesc copiii astfel de lucruri (si va inchipuiti ce ganduri ne-am facut și inca ne facem).... Pe restul parintilor, ai celorlalti copii implicati nu ii cunoastem sa vedem ce au si ei de spus... Invatatoarea ne-a asigurat tot foarte calma, ca acei muncitori sunt oameni de treaba.... si daca nu ne convine putem sa nu mai aducem copiii la aceasta scoala....

Nu imi vine sa cred ce se intampla, va rog sa-mi dati un sfat ce pot sa fac, eu nu mai pot sa-mi las linistita baietelul la acea scoala. Insa este singura scoala care este in apropierea locului de munca (este o scoala renumita la noi in oras, de aceea nu imi vine sa cred ce se intampla). Acum i-am spus copilului ca nu are voie sa mai mearga in acel bloc (insa probabil ca sunt atrasi de faptul ca primesc dulciuri), chiar daca il cheama alti copii. Ma ingrijoreaza, sper sa ma asculte, pentru ca eu de multe ori i-am spus copilului sa nu vorbesca cu strainii si sa nu manace de la ei (de fapt acum mi-a spus ca el nu a mancat nimic). Ne-am gandit sa mergem la directoarea scolii, dar probabil vom primi acelasi raspuns. Inspectoratul scolar se afla tot in acea curte, deci este clar ca ei stiu de existenta acelui camin. Dupa spusele invatatoarei copiii si noi parintii suntem raspunzatori deoarece copiii nu au ascultat (desi noi doar ieri am aflat de fapt ce se intampla). Desi, acum o saptamana am discutat cu invatatoarea si au si celalata mamica cu care tin legatura si ne-a asiugurat ca baieteii nostrii sunt intre cei mai cuminti din clasa....

Oare ce sa facem, nu mai am incredere ca in acea scoala copilul meu este in siguranta, se pot intampla si alte lucruri si se pare ca invatatoarea nu este interesata de supravegherea copiilor si comunicarea catre parinti a problemelor intampinate cu copiii. Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi, ce ar fi bine sa facem, nu vreau sa transfer copilul la alta scoala.

Alte discuții în legătură

Copil bătut de colegi de școală. poate fi cineva tras la răspundere? s-a mai întâmplat acest lucru și nu s-a luat nicio măsură Ioana.Adrian Ioana.Adrian Băiatul meu a venit bătut 2 zile de la școală de către un coleg și verișoara acestuia dintr-o altă clasă.Am sunat doamna învățătoare și dansa a ... (vezi toată discuția)
Probleme elevi clasa a ii-a georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Am copilul elev in clasa a II a la o scoala din Bucuresti. La inceputul acestui an a venit o colega noua, diagnosticata cu ADHD , ramasa repetenta ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală - lege raspundere minor 12 ani ... Petrina29 Petrina29 buna seara ! drept civil lege raspundere minor 12 ani din nou probleme la scoala . am un baietel de 12 ani ( un copil supradotat IQ 147 intelelegere ... (vezi toată discuția)