avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Procedura Enel -act administrativ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Procedura Enel -act administrativ?

Buna seara, va supun atentiei urmatoarea problema:
Poate fi considerat Enel Distributie Muntenia, functionar public conform art. 175 C.p?
In caz afirmativ, un act emis de aceasta societate, in speta o procedura interna denumita Procedura P-04-03 privind constatarea, analiza si evaluarea cazurilor de nerespectare a normelor legale de consum a energiei electrice, act ce si-a produs si isi produce efecte juridice in sensul ca este aplicat consumatorilor in vederea stabilirii prejudiciilor in caz de furt energie electrica, poate fi considerat act administrativ in acceptiunea art. 2 alin. 1 lit c din Legea 554/2004?
Si daca da, acest act poate fi atacat in instanta pe calea contenciosului pentru a se constata nelegalitatea lui?
Mentionez ca in cuprinsul Ordinului ANRE 64/2014 privind aprobarea regulamentului de furnizare a energiei electrice, la art. 130 se prevede ca toti furnizorii aveau obligatia sa intocmeasca metodologiile/procedurile proprii ce degurg din respectivul ordin( printre care si procedura in cauza) si sa le transmita ANRE in termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a ordinului, respective 31.10.2014, spre a fi avizate. Enel Distributie Muntenia nu a facut acest lucru iar procedura elaborate de ei in cauza nu este avizata de ANRE si totusi acestia o aplica consumatorilor.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Litigiu societate furnizare energie electric raducris77 raducris77 Buna ziua. In luna mai a.c. am fost notificat de catre operatorul de distributie a energiei electrice din jud. Ilfov ca in sarcina mea au stabilit un debit de ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)
Salut, am următoarea situație. in vederea obținerii autorizației ... Hn1990 Hn1990 Salut, Am următoarea situație. In vederea obținerii autorizației de construire am obținut de la e-distributie muntenia aviz amplasament favorabil. Mai ... (vezi toată discuția)