avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Notificare plata daune pentru masina vanduta acum 3 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Notificare plata daune pentru masina vanduta acum 3 ani

Buna ziua, in decembrie 2012 am vandut o masina adusa din Germania unui tip. Acum cateva zile m-am trezit cu o scrisoara in care ma ameninta ca ma da in judecata fiindca i-am vandut o masina cu probleme si mi-a inaintat un deviz de la reprezentanta BMW de mi-a stat inima, cam 10.000 de euro, in care scria ca masina a fost lovita pe toate partile ca nu mai are airbaguri si ca testul de la BMW pe care l-am facut cu cel care a cumparat masina la data vanzarii nu putea evidentia lipsa airbagurilor fiindca au fost montati niste martori in locul airbagurilor care sa le pacaleasca testul iar ca martoriiluminosi din bord au fost acoperiti cu folie ca sa nu se vada ca sunt aprinsi.
Problema e ca eu cand am luat masina sa fiu sincer nu am stiut si nu am observat ca ar fi fost lovita atat de rau si am vandut-o fara sa stiu asta. Ma gandesc ca ii pot spune ca a lovit-o el si nu cred ca are cum sa demonstreze ca nu a lovit-o el si a reparat-o la cine stie ce mitica. Mai e problema ca s-a trezit abia acum in 2015 la aproape 3 ani de cand am vandut eu masina. Dar el o tine sus si tare ca a avut multe probleme cu masina si ca abia acum a reusit sa isi dea seama ca masina a fost avariata total si de aici au plecat toate probleme avute de el in trecut cu masina.
O alta problema este ca ma ameninta cu penalul fiindca eu nu am mai inregistrat masina pe numele meu si am trecut pe fostul proprietar la titular si am semnat pentru el contractul de vanzare cumparare asa incat acum apare la vanzator fostul proprietar si la cumparator apare el fara ca eu sa apar undeva.
Sa fiu sincer nu am vrut sa mai iau masina pe numele meu ca deja vandusem multe in anul ala si nu aveam chef sa am probleme cu fiscul, de aceea am procedat astfel. Stiu ca am gresit ca am semnat in numele fostului proprietar si din cate am inteles pe ala il aduce ca martor dar mie de fapt imi e frica sa nu ma puna sa platesc banii aia din deviz fiindca nici nu ii am. Tot ce am avut pe numele meu am vandut cand am auzit ce intentii are. Eu nu cred ca are vreo sansa sa castige procesul dar totusi am vrut sa apelez si la voi care suntei experti in acest domeniu. Va rog din suflet sa ma ajutati, credeti ca e cazul sa-mi fac griji?
Cel mai recent răspuns: Nastis1234 , utilizator 13:36, 21 Octombrie 2015
Nastis1234 a scris:

Foarte slaba comunitatea avocatnet. Din 800 de vizualizari ale acestui subiect numai 2 persoane s-au incumetat sa raspunda...

... hm... probabil asteapta si ceilalti 798 sa citeasca raspunsurile la problema dvs. sau sunt si ei in situatii similare, etc... nu este relevanta cifra!

Acum, din ceea ce spuneti dvs. ... cam sunteti vinovat:
1. ati semnat acte in fals , asta inseamna infractiune .

2. daca este adevarat ca nu ati cunoscut ca masina respectiva a fost lovita, in cazul unui proces civil, il chemati in garantie pe cel de la care ati luat-o .

Restul "detaliilor" si a modalitatilor de a rezolva problema juridica pe care o aveti, va sfatuiesc sa le discutati in mod direct cu un avocat si nu pe forum-uri.

Eu nu cred ca are vreo sansa sa castige procesul dar totusi am vrut sa apelez si la voi care suntei experti in acest domeniu.

... hm... dupa noile detalii oferite, eu cred ca are ceva sanse... care vor creste, daca nu va faceti o aparare corespunzatoare si calificata in cadrul procesului.
Au inceput oameni sa-i dea in judecata pe ,,samsari,,,iar ei nu mai stiu cu sa-si salveze pielea.

Ma gandesc ca ii pot spune ca a lovit-o el si nu cred ca are cum sa demonstreze ca nu a lovit-o el si a reparat-o la cine stie ce mitica.

Eu cred ca este invers,omul iti va cere sa aduci dovezi si va spune ca ai cumparat-o lovita si ai reparat-o la un ,,mitica,, din tara.

Sa fiu sincer nu am vrut sa mai iau masina pe numele meu ca deja vandusem multe in anul ala si nu aveam chef sa am probleme cu fiscul, de aceea am procedat astfel

Mai faci si evaziune fiscala.:rtfm:
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2015
romanulnevoias, utilizator
Da, nu am luat-o pe numele meu ca nu vroiam sa le dau astora bani care nu fac nimic pentru noi contribuabilii. Trebuie fiecare sa manance o paine intr-un fel.
Eu aduc masini dar niciodata nu am dat omului masina fara airbaguri, se mai fac manarii pe la kilometraj fiindca romanul daca vede ca are masina 200.000 km nu o mai cumpara chiar daca masina merge impecabil.
Asta de i-am vandut-o lui mi-a adus-o unul la schimb, si mi-a mai dat diferenta de bani sa-i dau alta. Nici eu nu am vazut ca e trosmita asa grav cum sustine ala de vrea sa ma dea in judecata. Ala de mi-a vandut-o a zis ca o luase si el de la altul, deci a fost asa o teapa in lant, daca masina chiar a fost busnita si nu se poate circula cu ea in siguranta. Asta daca ma da pe mine eu o sa arunc vina pe ala care mi-a vandut-o mie dar au trecut 4 ani de atunci, nu stiu daca nu e cam tarziu.
Sa ma dea in penal ca am semnat acolo in fals si cu asta basta, dar sa nu ma puna sa-i dau banii ca mie de asta imi e teama.
Poate unii dintre voi va ganditi ca sunt un samsar pus pe dat tepe dar eu nu am avut niciodata probleme cu cei la am vandut masini. Tocmai findca am crescut la tara apoi am lucrat in Germania de la 18 ani pana acum 2 ani cand m-am mutat in bucuresti am evidat sa-mi pun lumea in cap fiindca eu nu am pe nimeni prin bucuresti care sa ma ajute. Daca judecam dupa ultimele evenimente tipul asta m-a amenintat ca daca nu ma intalnesc cu el sa lamurim situatia imi va rupe mainile si mi le va infige undeva....Sincer de frica mam intalnit cu el si am stat de vb prin geamul masini cu usile blocate. Si mia adresat diverse injuri ca sunt un bondoc nesimtit de 1.50m si ca nu se astepta ca o dejectie ca mine sa il insele. Cam ata e profilul asa zisului pagubit
Stimate domn, din informatiile prezentate de dvs as aprecia ca sansele de a castiga un eventual proces in fata reclamantului sunt aproape nule.
Fara indoiala veti fi acuzat de fals, uz de fals si foarte probabil de inselaciune, iar contractul translativ de proprietate va fi anulat, ceea ce implica repunerea partilor in situatia anterioara incheierii lui.
Mai pe larg va veti alege cu dosar penal si cu putin ghinion vi se va aplica si o pedeapsa privativa de libertate, sunt unele elemente ce se iau in calcul pentru aceasta masura, insa nu am sa intru in detali.
Sfatul meu este sa luati legatura cu reclamantul si sa incercati sa cadeti la un consens.
Dvs sustineti ca nu va intereseaza plangerea penala si repercusiunile ci, mai de graba, sa nu fiti obligat sa restituit contravaloarea autoturismului sau sa achitati reparatia.
Din pacate pt. dvs. retinerea infractiunilor mai sus mentionate in sarcina dvs. implica intocmai plata reparatiei sau suma pe care ati primit-o in schimbul autoturismului, iar ca bonus, plata cheltuielilor de judecata, daune moratorii, dosar penal si poate....inchisoare.
Dumneavaoastra urmeaza sa apreciati ce cale veti urma in continuare.
Puteti incerca o rascumparare a autoturismului de la reclamant si sa il revindeti dupa ce repozitionati elementele de siguranta ale autoturismului, astfel veti iesi basma curata si fara prea mari batai de cap din aceasta situatie deloc roz pt. dvs. Insa trebuie sa actionati rapid fiindca unele infractiuni de care e posibil sa fiti acuzat nu se inlatura prin impacarea partilor.
Bafta!
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
George Mateut, Avocat

Alte discuții în legătură

Amenintat cu instanta dupa vanzarea unui autoturism Nastis1234 Nastis1234 Buna ziua, in decembrie 2012 am vandut o masina adusa din Germania unui tip. Acum cateva zile m-am trezit cu o scrisoara in care ma ameninta ca ma da in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala inselaciune Neinhalt Neinhalt Buna ziua, Am urmatoare problema. Am cumparat un Megane 2 de la un individ, care in momentul in care mi-a vandut masina m-a asigurat ferm ca nu a avut ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata -inselaciune? maiami maiami as dori sa stiu ce se poate intampla daca am facut un act de mana in urmatoarele conditii: titlu apare contract de vanzare cumparare iar in contract am scris ... (vezi toată discuția)