avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... restituire ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

restituire ajutor somaj

Buna ziua,
Am o problema si as dori cateva sfaturi, in octombrie 2011 mi-am deschis un depozit la termen pe care l-am inchis anul acesta. In februarie 2014 societatea unde eram angajata a facut disponibilizari si am ajuns in somaj, pe care l-am primit din martie pana in noiembrie 2014, iar incepand cu 1 decembrie am reusit sa ma reangajez. Zilele acestea am primit de la Ajofm un plic in care mi se aduce la cunostinta ca in perioada somajului am obtinut venituri din dobanzi bancare( in valoare de 11/luna Ron conform extras banca) si datorita acestui fapt trebuie sa returnez toata contravaloarea ajutorului de somaj primita.
De la Directia fiscala a orasului in care locuiesc la data depunerii dosarului la Ajofm am o adeverinta semnata si parafata de un angajat in care se specifica negru pe alb ca nu beneficiez de venituri impozabile. Rugamintea mea este ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie, deoarece cei de la Ajofm imi spun ca daca nu restitui banii primiti ma vor actiona in judecata, ca nu aveam dreptul al somaj deoarece avea un venit constant de 11 lei pe luna.

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 8 Octombrie 2015
1. V-am recomandat sa puneti intrebarea la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro

2. Veti primi raspuns repede si este si un raspuns oficial.
Dupa ce mergeti cu documentele respective la AJOFM, reveniti cu detalii despre ce v-au spus.
multumesc pentru recomandare, le-am scris inainte sa postez aici, dar inca nu am primit niciun raspuns de la ei. O sa mai astept raspunsul lor si intre timp voi merge la sediul Ajofm.
ANOFM-ul are la dispozitie un termen de 30 de zile pentru a va raspunde solicitarii dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj standan54 standan54 Daca detin un depozit bancar pe termen la care primesc dobanda se considera venit in cazul in care sunt/voi fi in somaj? (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie somaj (anofm) carmen2011 carmen2011 Buna ziua, sunt in somaj din iunie 2015. Astazi 24.03.2016 mi-a fost oprit carnetul de somaj de catre reprezentantul ANOFM cu explicatia verbala cum ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie somaj shyguy shyguy Veniturile obtinute din dobanzi la depozite bancare sunt luate in considerare la acordarea indemnizatiei de somaj? Dar cele din investitii (fonduri mutuale, ... (vezi toată discuția)