Un apartament a fost inchiriat unei persoane, care cu acordul proprietarului a inregistrat sediul firmei sale pe o incapere cu contract de comodat. Sediul firmei este si in prezent la Registrul Comertului la adresa apartamentului.
Proprietarul a introdus o cerere de evacuare a chiriasului , dar nu a cerut si evacuarea firmei.
Va putea proprietarul atunci când va obtine hotarirea sa evacueze si firma?
sau trebuie sa mai faca o cerere de evacuare si pentru firma?
Ce să caute reprezentantul firmei în imobil, dacă a încetat contractul de comodat?
Reprezentantul firmei nu este aceeași persoană fizică cu chiriașul? Dacă da, el va fi evacuat.
Nu cred că practiv vor fi problemele despre care faceți vorbire.
Însă, dacă vreți să suflați în iaurt, lărgiți petitul și cu cel de-al doilea pârât, sau faceți o nouă acțiune dacă acest lucru nu mai este legal posibil.
Trebuie sa aveti hotarare judecatoreasca de evacuare si a firmei.
Daca mai sunteti in termen, puteti introduce in dosarul de evacuare a chiriasului, si firma. Daca nu, trebuie sa incepeti separat alt proces cu societatea comerciala.
Multumesc pentru raspunsuri.
Mi-ati putea indica temeiul de drept, articole Cod civil din care reiese ca este necesara hotarire de evacuare a firmei? Sa inteleg ca pana atunci chiriasul ar putea patrunde doar in camera sediu al firmei sale? Este bizara situatia.
Evacuare firma
Dan Popescu
Va rog frumos sa-mi dati un sfat.
In timpul casatoriei am infiintat, inpreuna cu sotia mea, o firma iar sediul social este declarat si acum in apartamentul ... (vezi toată discuția)