avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legi instalare centrala termica de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legi instalare centrala termica de apartament

Imobil încadrat în clasa 1 de risc seismic, expetrizat, aflat sub incidenta legii patrimoniului,construit în 1921, cu planșee de lemn cu pat de nisip.
În urma cutremurului din 1977, s-au demolat 3 etaje, imobilul rămânând cu 3 etaje.
Încălzirea imobilului se face cu centrala proprie, aflata la subsolul clădirii, care a fost înlocuita în 2012 cu centrala de ultima generație.
ÎNTREBARE:
Cel care își instalează centrala termica de apartament, fără acordul asociației și a locatarilor, ce legi încalcă și unde poate fi reclamat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:28, 8 Octombrie 2015
Pentru cei care sunt debransati ilegal, adica nu detin acordul furnizorului de utilitati, exista Legea nr 325/2006, care prevede amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei,
@carmengoga
Daca va instalati centrala fara acordul asociatiei puteti risca sa vi se calculeze caldura furnizata de centrala de bloc in continuare.

@ynocentta
Legea 325/2006 este valabila pentru utilitati publice.
La blocul utilizatoarei caldura se furnizeaza din centrala proprie de bloc, deci nu are legatura cu utilitatile publice ca sa-i aplice cineva amenda.
Corec!
Instalarea unei centrale termice de apartament se face cu acordul asociatiei de proprietari si a vecinilor direct afectati. Daca furnizorul de gaz a aprobat proiectul si a incheiat contract de furnizare separat cu acest proprietar, acolo e greseala, la furnizorul de gaz. Trebuie sesizat furnizorul de gaz si de vazut daca a prezentat acordul asociatiei si al vecinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montarea centralei termice de apartament king king Buna ziua.As dori si eu raspuns la o intrebare.In urma unei sedinte sa dispus sa facem separare de gaz,fiecare familie.Firma care face instalatia de gaz,mai ... (vezi toată discuția)
Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament dahole dahole Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi. am depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Calcul suprafata radianta la cei racordati in sitemul centralizat. tommari tommari Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana doreste montarea unei centrale electrice (intr-un bloc cu mai multe apartamente), este obligata sa ceara ... (vezi toată discuția)