avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Daca o femeie casatorita este insarcinata iar sotul acesteia a parasit domiciliul conjugal fiind intr-o relatie conjugala este obligat sa declare copilul care se va naste?
Ma refer , mama poate declara numele tatalui pe certificatul de nastere in cazul in care el nu ar dori acest lucru? Sau trebuie sa fie si tatal de fata cand se declara copilul? Sa presupunem ca tatal nu ar dori sa-l declare , mama poate trece din oficiu numele acestuia in certificatul de nastere al nou nascutului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AlexandraDD , utilizator 21:36, 7 Octombrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
copilul il are ca tata pe sotul mamei asa ca barbatul nu are nimic de declarat, copilul se inregistreaza cu el ca tata fara sa ii ceara cineva acordul sau prezenta.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recunoastere paternitate Tanya86 Tanya86 Buna seara, Mama copilului de 2 ani si 8 luni, doreste sa stie daca exista cale legala prin care isi poate obliga tatal sa recunoasca paternitatea sau sa faca ... (vezi toată discuția)
Declarare bebelusi augustina_1984 augustina_1984 daca esti casatorita dar nu mai locuiesti cu sotul,ai intentat actele de divort,si faci un copil cu un alt barbat ,numele tatalui de pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)