avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Data de la care se pot depune cererile de restituire ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Data de la care se pot depune cererile de restituire taxa de prima inmatriculare

Buna ziua, as dori sa cunosc data la care incep sa se primeasca cererile de restituire taxa prima imatriculare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 08:30, 9 Octombrie 2015
Conform OG nr.40/2015 : Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind aprobarea Procedurii de efectuare a plăţii sumelor reprezentând taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum şi dobânzile calculate până la data plăţii integrale, prevăzut la art. 12 alin. (8) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 37/2014, astfel cum a fost modificat prin prezenta ordonanţă, va fi emis în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe.
OG nr.40/2015 a intrat in vigoare la data de 03.09.2015, deci pana in a doua decada a lunii octombrie ar trebui sa apara si ordinul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa mediu / taxa poluare Dinu57 Dinu57 Exista O.G. nr.40 / 2015 publicata in M.O. ( care reglementeaza restituirea sumelor de bani reprezentand taxa de mediu / poluare platite la inmatricularea ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare amihai1 amihai1 Eu am plătit taxa de poluare la ANAF in Februarie 2010. Imi puteți spune daca pot solicita returnarea acesteia,chiar daca au trecut 5 ani de la termenul de ... (vezi toată discuția)