avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa de poluare

Eu am plătit taxa de poluare la ANAF in Februarie 2010. Imi puteți spune daca pot solicita returnarea acesteia,chiar daca au trecut 5 ani de la termenul de prescriere a unei datorii către instituțiile statului si plata sa fie fost considerată voluntara.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 07:21, 5 Martie 2016
Potrivit OUG 40/2015 , art.II
www.avocatnet.ro/content/art...

Art. II. - Dreptul contribuabililor prevazut la art. 12 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 37/2014, astfel cum aceasta a fost modificata prin prezenta ordonanta, de a cere restituirea se naste la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa.

Deci puteți cere restituirea taxei pentru că prescrierea dreptului de a cere restituirea taxei începe de la momentul intrării în vigoare a acestei ordonanțe, adică 03.09.2015
Se poate si nu se poate .
Sunteti indreptatita la restituire in baza modificarilor aduse OUG nr.9/2013 dar nu se poate solicita restituirea taxei deoarece nu a fost publicat in M.O. ordinul privitor la procedura restituirii . Ordinul trebuia emis in termen de 45 de zile de la data de 03.09.2015, data intrarii in vigoare a modificarilor .
Inca asteptam, termenul curge in favoarea statului . Desi se poate solicita in termen de 5 ani deja, prin aceasta tergiversare, s-a pierdut timp pretios .
In plus va trebui sa dovediti ca sunteti in continuare proprietarul autovehiculului, prin prezentarea originalului cartii de identitate a masinii, o alta gaselnita a Guvernului pentru a reduce numarul restituirilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Data de la care se pot depune cererile de restituire taxa de prima inmatriculare danone67 danone67 Buna ziua, as dori sa cunosc data la care incep sa se primeasca cererile de restituire taxa prima imatriculare. Multumesc. (vezi toată discuția)
Adresa cererii de restituire taxa de poluare louisa louisa Buna ziua, As dori sa stiu Cererea de solicitare a restituirii taxei de poluare cui se trimite la Judecatorie sau la TRibunal deoarece am achitat-o in orasul ... (vezi toată discuția)