avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Teapa la inchiriere
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Teapa la inchiriere

Buna ziua. O sa fiu scurt.
Am inchiriat un apartament, nu am fost atent si de fapt blocul era deconectat de la caldura+apa calda.
Proprietarul nu vrea sa imi returneze banii.
Am facut contract de inchiriere dar nu se stipuleaza nimic de genul in el.
Proprietarul o tine sa aduca resouri ei chestii de genul.
Ma bate gandul sa ma duc la politie.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:12, 8 Octombrie 2015
Daca proprietarul nu vrea sa va returneze banii, nu trebuie sa mergeti la Politie. Trebuie sa va adresati catre Judecatorie cu o cerere prin care solicitati rezilierea contractului si returnarea banilor.
Puteti actiona fie pe cale civila,fie pe cale penala.
Pe cale civila: formulati cerere la instanta judecatoreasca de la sediul imobiluiu ptr.rezilierea contractului ptr.nerespectarea obligatiilor locatorului(art.1.789 Noul Cod Civil)
Pe cale penala:palngere penala ptr.infractiunea de inselaciune prev. si pedepsita de art.244 Noul Cod Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract abuziv reziliat - recuperare bani mangyi mangyi Buna ziua. Am o problema la care am nevoie de un sfat: In data de 1 august 2015 am semnat un contract cu o agentie de modeling si am platit o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Inselatorie anonim1231 anonim1231 Buna ziua, in urma cu 3 luni am cumparat un apartament de la un dezvoltator,persoana fizica,acestuia i-am incrediintat de-a lungul timpului mai multe bunuri ... (vezi toată discuția)
O mica teapa pe olx telefonolx2017 telefonolx2017 Buna ziua. Am cumparat acum cateva zile un telefon de pe olx. In anunt scria ca telefonul e nou, si era pus la categoria noi. Parea o oferta destul de buna ca ... (vezi toată discuția)