avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent - salarii compensatorii la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent - salarii compensatorii la concediere

Buna ziua. Daca am avut un angajat la care i-am dat preaviz (concediere colectiva) in luna februarie 2015 in care se prevedea conform contractului colectiv de munca ca va primii patru salarii compensatorii, iar in mai s-a modificat contractul colectiv de munca cu trei salarii, intre timp preavizul a fost suspendat de concedii medicale si s-a implinit termenul de preaviz abia in septembrie 2015, cate salarii va primii salariatul patru dupa contractul in baza caruia i-am dat preavizul sau trei dupa noul contract colectiv? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 9 Octombrie 2015
Trei dupa noul c.c.m. , intrucat data concedierii a fost prorogata prin luarea acelui concediu medical.
Chiar daca notificarea de preaviz a fost data inainte de noul CCM notificare in care se prevedeau 4 salarii?
Dreptul la salarii compensatorii se naste de la data incetarii c.i.m. si nu de la data instiintarii de acordarea a preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare post - cum negociez? v_florina v_florina Buna ziua, Firma la care lucrez mi-a inmanat ieri o notificare pentru desfintarea postului de functionar. Am semnat pt luare la cunostinta. Contextul ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu iuliandanescu iuliandanescu Buna ziua, Un prieten a primit decizie de preaviz, insa din cei 8 angajati care au fost dati afara el a fost singurul care a primit doar 2 salarii ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - desfiintare post valir2013 valir2013 Buna seara, as dori si eu sa stiu care este legea actuala privitoare la codul muncii. La actualul loc de munca ne a fost trimis un e mail cu o noua organigrama ... (vezi toată discuția)