avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Lucrul la inaltime
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Lucrul la inaltime

Buna ziua! Doctorul de medicina muncii m-a diagnosticat la control ca fiind apt de munca dar fara lucru la inaltime din cauza unei mici probleme de nistagmus. Problema este ca in fisa de risc pt postul pe care doresc sa il ocup la firma respectiva este specificat lucrul la inaltime. Am sanse sa ocup postul sau nu?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 8 Octombrie 2015
Presupun ca este vorba de examinarea medicala in vederea angajarii.
Puteti ocupa postul respectiv, dar fara sa lucrati la inaltime (trebuie respectat avizul apt conditionat al medicului specialist de medicina muncii), daca angajatorul accepta acest lucru. Presupun ca exista in fisa de post respectiva destule activitati care se pot desfasura doar la sol, urmand ca activitatile la inaltime sa fie prestate doar de colegi.
Este un post de sef formatie. Am facut controlul pt angajare anul trecut si am fost declarat apt si pt lucrul la inaltime. Idee e ca acum la controlul periodic, realizat in cadrul firmei, doctorul mi-a dat apt dar fara lucrul la inaltime. Exista multe activitati in fisa postului dar in de fisa de risc pt acest post este specificat lucrul la inaltime.
Fisa cu factorii de risc se refera la riscurile profesionale la care va expuneti in timpul desfasurarii activitatii.
In urma examinarii medicale periodice, ati fost gasit inapt pentru lucrul la inaltime. Recomandarea medicala trebuie respectata de catre angajator care va decide daca puteti continua pe postul de sef de formatie. Daca angajatorul considera ca respectivul post presupune ca trebuie sa lucrati la inaltime, va trebui sa va ofere un alt post (platit la nivelul acestuia nu la cel actual) care sa respecte recomandarea medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul la inaltime Adi1988 Adi1988 Buna ziua! In cadrul firmei am participat la un concurs intern pt un post de \"Sef formatie\", am castigat concursul si am primit aviz medical \"APT dar fara ... (vezi toată discuția)
Consult psihiatric lavinia jalonschi lavinia jalonschi buna seara .doresc sa aflu informatii in legatura cu recomandarea unui consult psihiatric a unui cadru didactic / cine este competent sa recomande acest gen de ... (vezi toată discuția)
Control medicina muncii oana_331980 oana_331980 Buna ziua, urmeaza sa ma angajez la un nou angajator si urmeaza sa fac controlul de medicina muncii. Starea mea de sanatate permite fara probleme ... (vezi toată discuția)