avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atribuire directa sau obligatoriu licitatie teren?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atribuire directa sau obligatoriu licitatie teren?

Buna seara.
O societate are in concesiune terenuri domeniul public, piete.
Este legal ca societatea sa atribuie direct unui comerciant un teren de 10 mp de exemplu, pentru amplasarea unui chiosc de termopan fara fundatie usor demontabil sau in orice situatie ar trebui sa existe o licitatie pt teren?
puteti eventual sa-mi dati si o prevedere legala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: gillu , utilizator 20:53, 8 Octombrie 2015
Subconcesionarea este interzisa, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de
O.U.G. nr. 54/2006. Trebuie sa vedeti clauzele din contract sau caietul de sarcini. In alta ordine de idei, concesionarea (unui teren) se face prin licitatie publica de catre stat sau institutia publica. Concesionare de lucrari, achizitii sau servicii, se poate face fara licitatie, daca valoarea acestora este sub 100000 euro. Cu alte cuvinte concedent poate fi statul sau institutile publice, pentru bunurile din domeniul public.
In baza contractului de concesiune incheiat pe o perioada de 10 ani, intre societatea concesionara si municipiu s-au predat terenurile cu constructiile aferente pietelor.
Aceste constructii se inchiriaza pe perioade de 2 ani comerciantiilor care vor sa desfasoare o activitate comerciala in piete, in baza adjudecarii acestora prin licitatie publica, societatea concesionara din aceste chirii practic obtinand tot profitul.
In afara de aceste spatii comerciale care se inchireaza, exista solicitari din partea unor comercianti pt darea in folosinta unei anumite suprafete de teren pe care ei sa-si amplaseze o constructie mica, demontabila, usoara pt a vinde ziare de exemplu.
In acest ultim caz cum se procedeaza, prin atribuire directa se face o conventie pt ocuparea terenului intre concesionara si comerciant??? se scoate la licitatie un teren de 5 mp ca sa vina cineva si sa-si puna un chiosc???
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune teren crista209 crista209 detinem un teren ptr care platim chirie din anul 1995.pe acest teren am amplasat un chiosc din aluminiu.dorim sa ne extindem si sa ridicam o constructie,dar ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Concesiune bunuri publice. Ovidiujuncu01 Ovidiujuncu01 Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu câteva răspunsuri. O persoana juridică a deținut un contract de concesiune a unui teren si clădire intr-o comuna. ... (vezi toată discuția)