avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termenul prescriptiei raspunderii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termenul prescriptiei raspunderii penale

Daca imi permiteti am o intrebare privitor la momentul de la care incepe sa curga termenul de prescriptie al raspunderii penale.Mai concret in cazul in care un inscris fals,a fost anexat ca proba doveditoare la o intampinare intr-un dosar la judecatorie. Pe antetul intampinarii este scris Judecatoria... ,nr.dosar... cu termen 18.0ct.2010.Presupun ca aceasta intampinare a fost depusa anterior acestei date, la registratura judecatoriei. Apreciind ca fiind o infractiune de uz de fals de cand incepe sa curga termenul ( 5 ani)de prescriptie al raspunderii penale de la data cand a fost inregistrata intampinarea la judecatorie sau de la data termenului de judecata inscris pe antetul acesteia ?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 01:26, 10 Octombrie 2015
Buna seara!

Sunt practic doua fapte: fals si uz de fals. Pentru fiecare fapta curge un termen de prescriptie diferit. Pentru fals curge de la momentul falsificarii (care nu se stie in cazul de fata, dar se poate aproxima), iar pentru uzul de fals, termenul curge de la inregistrarea inscrisului la registratura instantei.

Cu stima.
Nu se cunoaste nici data inregistrarii la judecatorie a inscrisului fals, a fost descoperit recent in mod intamplator in exemplarul intampinarii pe care una din parti l-a primit la acel termen al procesului de la cealalta parte astfel ca introducerea acum a unei sesizari penale ar putea fi la o data la care sa opereze deja incidenta prescriptiei respunderii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere fals, uz de fals si abuz in serviciu Rmilitaru Rmilitaru Am dat in judecata primaria si beneficiarul, cerand constatarea nelegalitatii unei autorizatii de construire, emise in 2006; la proces, in martie 2008, ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderi penale - uz de fals - inainte de a ramane definitiva ? laurentiu_nl laurentiu_nl Cum se calculeaza exact prescriptia raspunderi penale? Stiu ca incepe in momentul cand a avut loc fapta (martie 2005), dar cand se termina acest termen de ... (vezi toată discuția)
Constatare prescriptie . panteraadi panteraadi Buna seara ...Plangere penala formulata pt. un presupus fals, invocat de partea vatamata cu privire la un act emis de o primarie in anul 1998 .Organului de ... (vezi toată discuția)