Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine;
Am o casa la tara, langa drum,zilele trecute o venit randul sa refaca covorul asfaltic,toate bune si frumoase oricine doreste asa ceva,dupa aceasta operatie a ``iesit``o bordura de aproximativ 5 cm la cea existenta in total aproximativ 10 cm. Am intrebat un muncitor si mi-a spus sa vorbesc cu inginerul (ala care ii pe langa repartitorul de asfalt ),i-am spus care este problema si am primt un raspuns: ``eu cu drumul tu cu casa``,am de facut 6m de asfalt si gata.
Ce-i de facut in cazul asta? Nu mai pot sa ies/intru in curte.
Pana si codul rutier(din cate stiu eu) sanctioneaza blocarea accesului la proprietatea privata.
Multumesc
Multumesc pentru sfaturi.
Cine nu este bucuros sa circule pe asfalt nou (asa ceva nu am vazut numai la TV cum asteptau la rand 4 - 5 camioane pline cu asfalt),in 2008 cca 5 cm in 2015 cca 5 cm.Curtea este sub nivelul drumului aproximativ 1 m. Santul trebuie sa fie lasat liber pentru ca drumul este inclinat spre partea cu casa mea,cand ploua cantitate mai mare ce nu incape pe sant intra in curte,era simplu daca drumul era inclinat in cealalta parte umpleam santul si gata.
Daca se toarna covor asfaltic de 5 cm, atunci 5 cm este peste tot,la care era acasa in momentul turnarii bordura este de 1cm (la mine 5 cm ( nu locuiesc permanent) cum se termina curtea mea si incepe a lui vecinu(locuieste permanent) bordura este de 1 cm,cum se termina curtea vecinului si incepe curtea altui vecin( nu locuieste permanent) bordura este 5 cm si tot asa).