avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Publicarea si distribuirea de materiale defaimatoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Publicarea si distribuirea de materiale defaimatoare

Niste persoane au distribuit niste materiale umilitoare cu un prieten de-al meu. I-au cam distrus imaginea. Noi stim cine sunt acei oameni si avem destule dovezi ca au comis acest delict. Ce am putea face in cazul asta? (Doresc si cateva fragmente din lege care le-am putea folosi la Politie cand mergem)
Ati putea actiona in civil, pentru atingeri aduse onoarei, demnitatii si reputatiei (art 72 si urmatoarele din Codul Civil). Calomnia nu mai este incriminata penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afirmatii calomniatoare Vlad2015 Vlad2015 Buna seara, am un prieten care are 15 ani si fara sa isi dea seama a facut anumite afirmatii despre o persoana de 21 de ani fara sa aibe dovezi. Acea persoana ... (vezi toată discuția)
Calomnie pe un blog wordpress saftmiki saftmiki Buna seara. As dori sa stiu daca din punct de vedere legal se poate actiona in judecata un administrator al unui blog pentru calomnie, si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)
Exista temei legal pentru urmatoarea situatie? LifeRider LifeRider Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie si dorim sa cunoastem optiunile legale de remediere. Pe scurt, o persoana denigreaza doua persoane fizice ... (vezi toată discuția)