avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Calomnie pe un blog wordpress
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Calomnie pe un blog wordpress

Buna seara.
As dori sa stiu daca din punct de vedere legal se poate actiona in judecata un administrator al unui blog pentru calomnie, si daca da, care sunt legile in baza carora poate fi acuzat administratorul sau creatorul articolelor. Mentionez ca in unele articole sunt si amenintari atat la nivel personal, dar nu numai.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:28, 30 Martie 2015
E complicat si poate fi pierdere de timp si de bani, dat fiind ca Politia nu se baga si va trebui sa dovediti identitatile persoanelor respective.
Pentru amenintari puteti face o plangere penala, iar pentru atingerile aduse onoarei, demnitatii si reputatiei o actiune in civil, pentru daune morale.
Calomnia nu mai este o fapta incriminata penal.
Asta cu amenintarile uitasem s-o comentez: nu orice amenintare conduce la deschiderea unei cercetari penale. La cate amenintari primesc administratorii Wikipediei, s-ar putea face birou de Interpol care sa se ocupe numai cu amenintarile la adresa lor. Ele raman aproape in totalitate vorbe goale ale unora care cred ca pe internet se pot da cocosi si nu au niciun fel de urmari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie ContSters327794 ContSters327794 Poate ma ajuta cineva...o vecina mi-a adus injurii grave si acuzatii nefondate vorbe urate pe care nu le pot scrie aici.Daca o dau in judecata mai sunt ... (vezi toată discuția)
Publicarea si distribuirea de materiale defaimatoare manolachealex manolachealex Niste persoane au distribuit niste materiale umilitoare cu un prieten de-al meu. I-au cam distrus imaginea. Noi stim cine sunt acei oameni si avem destule ... (vezi toată discuția)