avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ancheta disciplinara dupa demisie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ancheta disciplinara dupa demisie?

Buna ziua,

Am o intrebare daca ma puteti ajuta.

Are angajatorul dreptul de a incepe o ancheta disciplinara impotriva unui salariat care si-a depus deja demisia?

Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 10:46, 18 Iulie 2009
Nu prea vad care ar fi interesul in desfacerea disciplinara , atata timp cat salariatul si-a dat demisia.
Orgoliul firmei.. sa zicem, sau un eventual prejudiciu. Poate angajatul si-a depus demisia tocmai pt. ca facuse ceva.
Daca a adus prejudiciu, atunci poate sa angajeze raspunderea patrimoniala a salariatului ... posibil sa fie orgoliul conducerii
...sensul unei cercetari disciplinare in perioada de preaviz , deoarece in ambele cazuri incetarea contractului individual de munca nu impune o obligatie din partea angajatorului, nu o vad decat daca cu intentie angajatul a savarsit o abatere grava (poate chiar a adus un prejudiciuconsiderabil)
altfel, ..daca angajatorul nu si-ar fi indeplinit o obligatei contractuala ( ex: plata salariului la data stipulata in CIM) .desi tardiva aceasta recomandarea, angajatul ar fi trebuit sa-si depuna demisia pe dispo art.79 (8) , fara preaviz ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? mi se solicita demisia pentru o greseala mihaimatei mihaimatei Buna ziua, Am facut o gresela la firma unde lucrez si directorul a zis ca trebuie sa imi dau demisia. Greseala consta in faptul ca daca firmele care au avut ... (vezi toată discuția)
Demisie mariuca4 mariuca4 Daca imi dau demisia in timpul unei cercetari disiplinare prealabile mai poate face seful ceva impotriva mea? Mentionez ca deja am primit 2 convocari pt ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)