avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TITLU PROPRIETATE EMIS GRESIT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TITLU PROPRIETATE EMIS GRESIT

Azi am aflat ca una dintre surori (din alta casatorie a tatalui meu) a dat in judecata primaria si a castigat restituirea in natura (conf Legii 10/2001) a curtii tatalui nostru.
La primarie nu a declarat toti mostenitorii legali, respectiv si cei 6 copii din prima casatorie a titularului terenului (decedat).
Ca atare primaria a eliberat (~ in 2013 sau 2014) titlul de proprietate numai pentru ultimii 2 copii (in loc de 8 copii mostenitori cat sunt in total).
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce se poate face in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:39, 13 Octombrie 2015
Titlul de proprietate dovedește dreptul de proprietate al unei persoane .-în cazul de față, dovedește dreptul tatălui decedat asupra curții. Acest drept se stabilește de către Comisia de fond funciar.
Mai departe, tatăl fiind decedat, se va face succesiunea acestui drept și vor fi chemați toți moștenitorii. Succesiunea nu se face la primărie ci la notariat.
Prin urmare, titlul obținut de sora vitregă , se va dezbate la succesiune, Primăria nu are atribuțiuni de a emite certificat de moștenitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate - succesiune aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Dupa 1990 se emit titluri de proprietate. Titularul era decedat, pe titlu sunt trecute 2 surori A si B, in viata la acea data. Nu s-a facut ... (vezi toată discuția)