avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme dreptul muncii, companie mare din Bucuresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme dreptul muncii, companie mare din Bucuresti

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca este legal ce tocmai mi s-a intamplat. In ultima vreme am lipsit mult de la servici pentru ca mi-a fost rau. Nu am avut certificate medicale pentru toate absentele, dar am un teanc gros de analize pe care le-am facut (am 30, hipertensiune arteriala mare de cauza presupun secundara, pana acum n-au reusit sa ma diagnosticheze si chiar imi este, cat se poate de sincer, rau foarte des). Managerul meu nu mi-a comentat decat foarte rar, dar acum am avut o intalnire de intimidare cu HR-ul, unde mi s-a spus ca am de ales daca vreau sa plec sau mai vreau sa stau, pe baza faptului ca angajatorul "nu se poate baza pe mine". Am conversatia inregistrata dar trebuie sa o ascult intai, pentru ca nu stiu cat de buna e calitatea. Oricum, pana acum n-am primit nici un improvement plan (eu stiu ca se face), n-am primit nici un fel de avertizare, nimic nimic. Managerul meu imi spune de exemplu ca am voie sa lucrez de acasa din cand in cand, cel de HR imi reproseaza ca de ce am facut asa. Mi se reproseaza ca nu-mi fac treaba bine, ceea ce este o inventie. M-am aparat in fata celui de le HR si i-am dat informatiile corecte, dar el tot dirija discutia de asa natura incat sa ma scoata pe mine vinovata cu orice pret. Ma gandesc sa-i dau in judecata, oare am sanse? Cum vi se pare toata povestea, e legal ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:36, 13 Octombrie 2015
Cel de la HR ce rol are in acea companie?

Singurii in masura care pot decide soarta unui salariati sunt cei din conducerea angajatorului, de exemplu : administratorul , directorul general, directorul general adjunct, directorul, directorul adjunct , etc., dupa caz.
Buna freeelis, cei de la HR au luat insarcinarea de la managerul meu, care evita de multe luni sa discute cu mine. Au spus ca managerul meu a venit la ei, in inregistrarea audio super calitativa pe care am facut-o. Au incercat sa tina in secret toata treaba. Le-am dat un mail dupa ce am discutat cu ei si am intrebat care sunt conditiile in care ar vrea sa ma concedieze si n-au recunoscut ce-au spus. De fapt, in scris chiar au spus ca ei n-au zis niciodata asa ceva. Deci cei de la HR il ajuta pe manager in incercarea de a scapa de mine. Nu inteleg exact care le este rolul juridic.
Ce am inteles din ce ati postat dvs.: managerul evita discutiile cu dvs si atunci il arunca in fata pe cel de la HR ca sa va convinga sa demisionati.

In c.i.m. sau in fisa postului este mentionat si dreptul dvs de a munci de acasa?
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intr-adevar, managerul ma evita dar se pare ca vrea sa ma dea afara. Cel de la HR s-a luat si de calitatea muncii mele, dar acolo chiar am dovezi foarte clare, cred eu. Nu cred ca este mentionat dreptul de a lucra de acasa, dar am cu siguranta minim o aprobare scrisa a managerului de a o face. Nu ma poate suferi pentru ca sunt bolnav si mi-am mai luat medical. Totusi colegii stiu cu totii ca putem lucra de acasa o zi pe saptamana, iar unul dintre ei a auzit pe manager cand s-a plans ca iar lipsesc pe motive medicale.
D.p.m.d.v. se pare ca fac anumite sicane, astfel incat dvs sa va dati demisia.

1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine primeste indemnizatia de șomaj tehnic si cine nu ? pe ce criterii se face aceasta selectie ? TzapInferno TzapInferno Buna dimineata tuturor ! As vrea inca de la inceput sa multumesc anticipat oricui va citi si raspunde in cadrul acestui topic, apreciez sincer. Desi ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz cu art. 81 alin (8) din codul muncii paulapatrulescui paulapatrulescui Buna ziua, Angajatorul ma preseaza sa-mi dau demisia in urma unor discutii de care eu nu ma fac vinovata. Pentru a pleca cat mai repede mi-au dat chiar si ... (vezi toată discuția)
Probleme grave la locul de munca - urgent andrab andrab buna ziua tuturor. problema mea este mai lunguta putin asa ca incep prin a multumi tuturor celor care au rabdarea sa citeasca si apoi sa ma ... (vezi toată discuția)