avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hartuire cybernetica, furt de identitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hartuire cybernetica, furt de identitate

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea problema:fostul iubit si a asumat identitatea mea pe facebook,publicandu mi datele personale (nume,data nasterii) si postand poze indecente cu mine,de a carui cunostinta nu aveam habar.Acesta mi a trimis mesaje de amenintare si santaj de pe acel cont.Am facut plangere la politie,mi au spus ca mare lucru nu se va rezolva,am vorbit cu un avocat,fara experienta in problema aceasta, si acesta la randul lui mi a sous ca nu am suficiente dovezi ca sa l acuz,e greu sa demonstrez ca el este in spatele acestui cont,mesaje,postari.Va rog sa na sfatuiti,cui sa ma adresez,cum sa mi rezolv problema?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ispires , utilizator 00:28, 14 Octombrie 2015
Din pacate legislatia in domeniul acesta nu prea exista. Avocatul care v-a sfatuit avea dreptate.
Buna seara! Aveti posibilitatea sa raportati acel cont dupa ce ati facut plangere la politie si ati depus detalii despre situatie. Acel cont vafi blocat sau sters dar nu se poate dovedi cine posteaza. De exemplu poate calculatorul dumneavoastra conectat la internet a fost folosit pentru a colecta acele fotografii sau cel al prietenului deci nu pot fi dovezi concludente ca este fostul prieten cel care a postat. Ceea ce poate face facebook ca firma este sa blocheze acel cont dar nu este neaparat sa reuseasca sa gaseasca alta data pozele pe undeva pe prin conturile FB cu toate ca exista posibilitate tehnica.. Exista mai multe posibilitati dar nu stiu daca a facut cineva asa ceva. Eu m-am gandit la acest aspect si exsta cazuri si ale unor romani care legal au cerut sa li se scoata toate informtiile din motorul de cautare google si asa se poate cere si de la facebook si de la banci etc daca nu mai aveti relatii contractuale cu ei.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
ispires, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva a făcut un cont pe facebook cu poza unui prieten și l-a făcut de râs cu comentariile. ce măsuri se pot lua? ,,1Anonim ,,1Anonim Cineva a luat poza la un prieten de pe Facebook și și-a făcut cont cu poza lui cu alt nume și postează pozele lui cu critici dure și la făcut de râs ... (vezi toată discuția)
Escrocherie si abuz de incredere eleele eleele Probabil ca este clasic ce mi s-a intamplat mie, dar probabil ... ce sa mai spun Am gasit un anunt de vanzare ie si/sau costum popular, am sunat, m-am facut ... (vezi toată discuția)
De un an sunt hărțuită pe facebook, aproape constant, de o persoană care pare că are tulburări psihice. pot să fac ceva concret ca să înceteze această situație? Camelia2312 Camelia2312 Buna ziua, De 1 an an de zile, cu pauze, ce e drept, sunt hartuita on-line pe facebook, imi agreseaza insulte ( pe profil sau personal, dar si in grupuri ... (vezi toată discuția)