avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditionare plata despagubiri ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditionare plata despagubiri ANRP

Buna ziua,

sunt cotitular al unui titlu de plata ANRP cu sumele disponibile pentru retragere la CEC si conform procedurilor am de facut urmatorii pasi:
1. imputernicire notariala catre celalat cotitular in vederea retragerii tuturor sumelor.
2. programare la CEC in vedrea retragerii sumelor
3. retragerea sumelor.

Cotitularul ma conditioneaza la retragerea sumelor sa ii platesc o suma de 10.000 lei (cheltuieli ocazionate de depunerea dosarului la ANRP, cheltuieli pe care le-a facut dealungul timpului cu ingrijrea bunicilor, alte cheltuieli ce nu au legatura cu dosarul ANRP - pentru care nu face dovada cu nici un act).
Cum as putea sa scap de aceasta conditionare (din punctul meu de vedere exagerata) si sa-mi obtin banii din contul de la CEC?

Mentionez ca cotitularul nu este dispus sa faca imputernicire in favoarea mea pentru retragerea banilor, iar CEC Bank nu elibereaza banii fara o astfel de imputernicire notariala.

Va multumesc pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii dintr un depozit cec bank Steluta diaconu Steluta diaconu Unde trebuie sa ma adresez dupa ce am aflat ca au disparut banii dintr un depozit cec bank la care eram imputernicit, titular fiind mama mea care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Executare D Tiberiu D Tiberiu Buna ziua, As dori sa aflu care este procedura legala prin care B.E.J. dupa ce incaseaza debitul ,onorariu, etc. de la debitor (in cazul meu BEJ a inacast ... (vezi toată discuția)
Pasi ulteriori dupa retragerea unei plangeri in calitate de persoana vatamata OanaMin OanaMin Buna ziua Am depus o plangere impotriva unei persoane acum cativa ani deoarece am fost neindreptatita pe OLX. Am transferat o suma de bani pentru o cazare si ... (vezi toată discuția)