avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pasi ulteriori dupa retragerea unei plangeri in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pasi ulteriori dupa retragerea unei plangeri in calitate de persoana vatamata

Buna ziua
Am depus o plangere impotriva unei persoane acum cativa ani deoarece am fost neindreptatita pe OLX. Am transferat o suma de bani pentru o cazare si persoana in cauza nu si-a respectat promisiunea si banii i-am pierdut.
Daca acum renunt la plangere printr-o cerere trimisa catre Judecatoria acelei localitati, vor mai fi emise alte citatii la adresa mea, ca persoana vatamata, pentru a ma prezenta pentru confirmarea retragerii plangerii?
Voi mai fi nevoita sa confirm/ sa ma prezint pentru alte formalitati?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:25, 5 Ianuarie 2024
Buna ziua, trebuie sa va retrageti plangerea personal in fata organelor de cercetare penala sau printr-o declaratie notariala. Apoi conteaza pentru ce infractiune se fac cercetari pentru a vedea daca retragerea plangerii de catre dvs. va avea ca efect inchiderea dosarului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
Madalina Pascu, Avocat
Retragerea plangerii prealabile poate fi facuta atat in fata organelor de cercetare penala cat si in fata instantei de judecata (acolo unde este incidenta retragerea).
Probabil ca dosarul se afla acum in instanta de judecata.
Insa atentie daca sunteti persoana vatamata, caci, persoana vatamata va suporta cheltuielile judiciare avansate de stat in cazul retragerii plangerii penale (acolo unde este incidenta retragerea). Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii prealabile in cazul unei loviri si alte violente. hln hln Cum poate un cetatean albanez,care in timpul facultatii in Romania a fost parte vatamata intr-un caz de loviri si alte violente sa si retraga plangere fara a ... (vezi toată discuția)
Citatie chemare in instanta ca parte vatamata Marius4444 Marius4444 Buna ziua! In urma cu aproximativ 3 ani , am fost neindreptatit cu o cazare de pe olx la festivalul de muzica Neversea. I-am facut transfer bancar persoanei ... (vezi toată discuția)