avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum recuperez banii dintr un depozit cec bank
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum recuperez banii dintr un depozit cec bank

Unde trebuie sa ma adresez dupa ce am aflat ca au disparut banii dintr un depozit cec bank la care eram imputernicit, titular
fiind mama mea care a decedat. Mentionez ca nu am luat la cunoastinta de faptul ca imputernicirea isi pierde valabilitatea in momentul decesului titularului. De asemenea exclud faptul ca aceasta ar fi lichidat depozitul deoarece aceasta era suferinda si nu iesea din casa, buletinul si depozitul cec bank fiind in permanenta intr un loc neaccesibil.
Cel mai recent răspuns: ili1 , utilizator 12:07, 20 Septembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Cunosc suma exacta deoarece a fost depusa in prezenta mea si detin si documentul care face dovada depunerii. Mentionez ca acest depozit a fost deschis in 2008 ulterior in 2009 am fost impreuna la cec adaugand o alta suma precum si dobanda aferenta. De atunci nu am mai facut tranzactii deoarece acesti banii erau pusi cu scop si anume pentru cheltuieli care trebuiau facute in urma decesului mamei mele.
M am prezentat la cec bank in urma acestuieveniment nefericit unde mi s a adus la cumostinta ca acest depozit a fost lichidat. I n urma discutiilor in care eu am insistat ca titulara contului nu putea sa vina singura si deci nu putea lichida depozitul, angajata cec bank mi a spus ca trebuie sa astept sa se caute in arhiva istoricul depozitului urmand sa fiu contactatade ei.
Tinand cont ca nu am putut sa fac o cerere sau o declaratie in acest sens consider ca nu au facut altceva decat sa ma amane in eventualitatea renuntarii.
Mentionez ca eram singura imputernicita pe acest depozit
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Steluta diaconu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa depuneti o cerere scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la CEC Bank in sensul lamuririi situatiei. La cerere puteti anexa copii xerox dupa documentele pe care le detineti si confirma cele sustinute de dvs.
Daca sunt si alti mostenitori dupa mama dvs., decedata, pentru a recupera suma de bani va fi nevoie a se efectua succesiunea.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Multumesc mult pentru raspuns.
Am inteles toti pasi care urmeaza sa i fac pentru a obtine certificatul de mostentor.
Dar tot nu stiu unde sa ma adresez ( politie, judecatorie) pentru a sustine si demonstra ca depozitul nu a fost lichidat de titular, asa cum spun cei de la cec bank.
Mentionez ca nu este vorba de o suma mare,
ci mai degraba de faptul ca este o mare nedreptate facuta mamei mele.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
Steluta diaconu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
fara certificatul de mostenitor nu puteti demonstra ca sunteti indreptatita sa faceti vreo reclamatie.
mai intai obtineti certificatul, apoi mergeti la banca si obtineti informatiile necesare identificarii problemei.
apoi ar fi de preferat sa vorbiti cu un avocat sa identificati posibilitatile reale pe care le aveti

Alte discuții în legătură

Mostenire bogdaner bogdaner Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii ... (vezi toată discuția)
Mostenire ry11 ry11 Buna ziua, Tatal decedat de un an, sotia in viata si 3 frati, nu s-a deschis succesiunea. Este vorba de un cont la cec, beneficiarul contului (tatal) decedat, ... (vezi toată discuția)
Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)