avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare cuantum pensie alimentara versus modificare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare cuantum pensie alimentara versus modificare program de vizita minor!

Buna!
In urma unei hotarari judecatoresti definitive data in luna iulie a acestui an, s-a stabilit un program de vizita minor, cu preluare la dimiciliul tatalui o luna, respectiv august si o pensie alimentara raportata la ~17% din venitul tatalui ce trebuia platita retroactiv, de la data introducerii actiunii de divort, si anume din 2013.
Eu, ca mama am respectat sentinta prin faptul ca desi mi-a fost foarte greu sa-mi dau copilul de nici 3 ani la niste persoane necunoscute pt el (pt ca minorul nu-si vazuse tatal de la 4 luni jum, fiind practic un necunoscut), desi tatal nu si-a respectat hotararea de a achita pensia retroactiv, a inceput sa ii plateasca prin mandat postal doar sporadic contravaloarea pensiei de intretinere in jur de 25% din cuantumul stabilit de instanta lunar.
Colac peste pupaza, tot el a introdus actiune in instanta de a i se micsora contravaloarea pensiei alimentare pt faptul ca nu lucreaza, acum eu fiind nevoita sa fac o intampinare la cererea lui de chemare in judecata.
Intrebarea mea este daca eu pot stipula in intampinarea ce tr sa o depun in 25 zile si modificarea programului de vizita al minorului (si sa revin asupra custodiei exclusive pe care am cerut-o si obtinut-o in prima instanta insa s-a modificat in apel in custodie comuna), sau pot face o cerere reconventionala ce poate tine loc de intampinare, prin care sa cer in special modificarea programului de vizita?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:15, 16 Octombrie 2015
Doamnă, dvs. trebuie să mergeţi la executor, să-i plătiţi un avans, numai executorul poate să recupereze datoria de la el, dacă are de unde.
Dacă domnul nu are pe numele lui nici maşină, nici casă, nici nu are loc de muncă legal, rămâneţi şi cu banii daţi la executor şi cu...programul de relaţii cu minorul. Supliment: dacă îi cereţi voie să plecaţi cu copilul peste graniţă, dacă nu vrea, rămâneţi la Eforie, şi Marea Neagră e frumoasă!
Parchetul nu se ocupă cu nimic, domnul va fi chemat să dea o declaraţie, el va declara că din păcate, nu are loc de muncă (chiar dacă sunt oferte la Oficiul Forţelor de muncă şi dânsul e apt) şi se va da Neînceperea urmăririi penale, fiindcă, dacă omul nu are de unde da, de unde să deie?
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
Martonze, utilizator
Multumesc de incurajari, de unde rezulta de fapt interesul superior al tatalui nicidecum al copilului.
Are un bun mobil care oricum nu valoreaza cat ar trebui sa achite el cv pensiei de intretinere, nu mai conteaza, oricum pana la Dumnezeu te mananca sfintii, insa eu nadajduiesc la Dumnezeu, cum le rezolva El nu le rezolva nimeni.
Sunteţi sigură că acel "bun mobil" nu e deja transferat pe numele vărului, cumătrului, amantei?
Eu vă sfătuiesc să nu mai cereţi nimic, adică să nu faceţi nici măcar cerere reconvenţională, că, dacă pierdeţi, vă mai încalţă şi cu cheltuieli judecătoreşti.Este puţin probabil să vă dea reducerea programului de vizită sau autoritate părintească unică.Trebuie să conştientizaţi că azi, cu cât un tata a fost mai dezinteresat de copil, cu cât s-a sustras mai mult de la întreţinerea lui, este premiat cu autoritate comună şi program larg de vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie intretinere ContSters129337 ContSters129337 Buna seara. In urma cu 8 ani am divorțat. S-a stabilit atunci ca pensia alimentara sa fie fixa si raportata la salariul de atunci al tatalui copilului. Tot ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului copilului Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia Bună! Sunt o mama a unei fetite de 5ani, sunt despărțită de tatăl acesteia de 3ani,in acest moment este cineva în viața mea. Copilul are custodie comuna ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si drept de vizita gabi.b gabi.b Ultima pensie alimentara a fost stabilita cand salariul minim pe economie era 670 lei. Fosta concubina a solicitat majorarea pensiei alimentare acum la ... (vezi toată discuția)