avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neacordarea tichetelor de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neacordarea tichetelor de masa

buna ziua, am o speta a unui salariat care a actionat angajatorul in instanta pentru neacordarea tichetelor de masa;
societatea este intr-o situatie financiara precara, avand conturile bancare blocate;
ce poate face angajatorul in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:11, 16 Octombrie 2015
art. 4....
"salariatii care isi desfasoara activitatea la uscat pot beneficia de tichete de masa cf. legislatiei in vigoare in functie de posibilitatea financiara a societatii" - CCM
lg 142/1998
“Art. 1. – (1) Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă. Tichetele de masă sunt emise fie pe suport hârtie, fie pe suport electronic, sunt destinate exclusiv alocaţiei individuale de hrană reglementate de prezenta lege şi sunt suportate integral pe costuri de angajator.

(2) Tichetele de masă se acordă în limita prevederilor bugetului de stat sau, după caz, ale bugetelor locale, pentru unităţile din sectorul bugetar, şi în limita bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.

I s-a comunicat in scris salariatului ca din cauza situatiei financiare precare nu se acorda tichete de masa?
nu si mai mult decat atat dep. salariazare a continuat (desi nu se puteau acorda) sa treaca in fluturasul de salariu bonurile
In acest caz, tind sa cred ca salariatul poate avea sanse mai multe de castig decat de pierdere a litigiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal să se acorde diferențiat tichetele de masă, sub formă de bonus de performanță? anafanaf anafanaf Buna seara, Tichetele de masa se pot acorda in functie de performanta salariatului din luna respectiva sub forma de bonusare? Este legal ca doar o parte din ... (vezi toată discuția)
Tichete de masă Xzgeorge Xzgeorge Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa AncaAnca92 AncaAnca92 Buna ziua! Am citit legea acordarii tichetelor de masa, dar nu sunt lamurita. Angajatorii aceleasi unitati pot lua numar diferit de bonuri? Depinde de ... (vezi toată discuția)