avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lmpartire bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lmpartire bunuri

Buna seara! In 2012 am luat un apartament prin prima casa cu logodnicul meu...el beneficiar, eu coplatitor. Pe actele de la notar apare doar el, unic proprietar, necasatorit. În 2013 ne-am casatorit, acum nu ne mai intelegem. În eventualitatea unei despartiri, am vreun drept sau doar responsabilitati asupra apartamentului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:13, 15 Octombrie 2015
Aveți doar un drept de creanta pt ce sume ați plătit și veți plati, nu aveți drept de proprietate și nici bun comun e.
Trebuia sa fi cumpărat pe cote părți sau atunci când v-ați căsătorit sa fi adoptat regimul comunității convenționale și sa fi inclus acest bun în comunitate.
Acum ca ati pierdut ce ati platit nu e mare bai, nu știu cum.ieșiți din contractul de credit, sa aducă alt coplatitor / girant..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! dacă logodnicul meu face un credit pentru o locuință ... dMarina24 dMarina24 Bună! Dacă logodnicul meu face un credit pentru o locuință iar eu nu sunt coplătitor, deci automat nu intru în CF; se va putea totuși după căsătorie ... (vezi toată discuția)
Achizitionare locuinte - tineri necasatoriti bianca.blendea bianca.blendea Eu si prietenul meu dorim sa ne achizitionam o locuinta (nu suntem casatoriti). Dorim ca amandoi sa fim proprietarii locuintei in acte si avansul sa-l dam ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)