avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Chirias in apartament scos la vanzare de catre ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Chirias in apartament scos la vanzare de catre lichidator

Buna ziua,sunt chirias intr-un apartament in care desfasor o activitate comerciala.Dupa un an si jumatate ,timp in care am platit chirie regulat,aflu urmatoarele:
Primul proprietar al apartamentului a fost o firma care a intrat in faliment .
In acel moment sau probabil inca din faza de insolventa, acest proprietar vinde apartamentul .
Eu inchiriez apartamentul de la al doilea proprietar .In momentul in care firma lichidatoare va constata nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare ,acesta se va anula si apartamentul va fi scos la vanzare prin licitatie de catre lichidator. Sedinta Tribunalului pentru constatarea nulitatii contractului de vanzare-cumparare a apartamentului va avea loc pe data de 21.10.2015.
Eu am inchiriat apartamentul pe o perioada de 5 ani.Contractul este incheiat intre mine ca persoana fizica,Titular al ".......Intreprindere Individuala" si cel de al doilea proprietar.
Contractul de inchiriere dintre mine si cel de al doilea proprietar nu este trecut in C.F.
Ce se intampla cu mine ca si chirias? Ce pot face in acest moment ca sa-mi apar afacerea?Ce drepturi am?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 15:20, 16 Octombrie 2015
Nimeni nu poate sa ma ajute?
Conbtractul pe care l-ati semnat este opozabil tertilor atat timp cat au cunostinta de existenta sa si aveti data certa pentru contract.

Problema care se pune este ca, daca se anuleaza contractul de vanzare cumparare, aveti sanse sa fie lovit de nulitate si contractul de locatiune.

Cred ca cel mai bine ar fi sa va adresati unei persoane de specialitate care probabil va analiza un istoric al locatiunii atat cu primul, cat si cu cel de al doilea proprietar, ambele analize urmand a fi facute si in consideratia legaturii dintre vanzator si cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie stefaniuradu stefaniuradu Am achizitionat un spatiu cu credit de la o banca s-a facut contract de vanzare cumparare la notar prin care vanzatorii declara ca imobilul nu este scos din ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a cumpara o locuinta karmeni karmeni Buna ziua, mama mea a lucrat la un SMA pana in 2003. An in care societatea a fost declarata falimenta si toate bunuirile au fost luate de lichidatori. Noi ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil licitatie Scr3wBall Scr3wBall Buna ziua. Revin după o absenta destul de lunga cu o situație recenta, cu care m-a confrunt. Am participat la o licitație de bunuri a unei firme falimentare ... (vezi toată discuția)