avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS

Buna ziua,
As dorii o lamurire vis-a-vis de plata CASS.

Citind un articol aparut pe site-ul dvs, de unde citez "...o persoană care va obţine doar venituri din chirii şi nu va avea niciun fel de cheltuieli ocazionate de aceste venituri va plăti CASS în valoare de cel puţin 59,125 lei, dar nu mai mult de 664,125 de lei."
va pun urmatoarea intrebare.

Daca sunt angajat si am si venituri din chirii, cele doua surse de plata a CASS se cumuleaza? Adica daca din cele doua surse eu platesc CASS mai mult de 664,125lei/luna ar trebui sa declar acest lucru ca sa mi se restituie sumele platite in plus?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: miha2766 , utilizator 11:47, 16 Octombrie 2015
Din codul fiscal art. 296.22: Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. i)(persoanele care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor), cu excepţia celor care realizează venituri din arendarea bunurilor agricole în regim de reţinere la sursă a impozitului, este diferenţa dintre venitul brut şi cheltuiala deductibilă determinată prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut, diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia. Baza lunară de calcul nu poate fi mai mare decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut.

Nu se cumuleaza ci se plateste CASS separat pentru fiecare.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii declarative intreprindere individuala crinab crinab Care sunt obligatii declarative pentru o intreprindere individuala , care sunt termenele, si daca exista un plafon pana la care nu se plateste cass. (vezi toată discuția)
Cass chirii rex8905 rex8905 Se plătește CASS la veniturile din chirii daca sunt salariat sau pensionar? Daca da ,cat? Multumesc, (vezi toată discuția)
Impozit pe chirii din anul 2014, calcul baza de impozitare LuandaCazan LuandaCazan Buna ziua, am o intrebare intrucat nu am reusit sa inteleg mai nimic din cum este explicata baza pentru impozitare in articolul de lege prezentat pe site-ul ... (vezi toată discuția)