avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Invocarea prescriptiei dupa recunoasterea datoriei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Invocarea prescriptiei dupa recunoasterea datoriei

O firma are o datorie catre mine din martie 2011, deci a intervint prescriptia. Dar in august 2014, intr-o adresa, si-a recunoscut datoria (deci dupa termenul de prescriptie de 3 ani). Anul acesta in mai i-am trimis o notificare si as dori sa-l actionez in justitie.

Intrebare: prin faptul ca si-a recunoscut datoria mai poate revendica prescriptia in instanta?
Cel mai recent răspuns: oliviupetrescu , utilizator 18:23, 20 Octombrie 2015
Cineva mi-a spus ca prescriptia va fi apreciata in raport de scadenta fiecarui bon de materiale. La fel si in privinta platilor pentru manopera. Deci nu data finalizarii lucrarii conteaza.

Domnule moderator Ilie1111, aveti amabilitatea sa-mi comfimati acesata opinie?
Contează data prevăzută în contract pentru aceste plăți.
Dacă în contrac t s-a prevăzut că plata se va face în termen de... zile de la emiterea facturii, acela este începutul curgerii termenului de prescripție.
Nu e vorba de nici un contrat: am facut lucarea din proprie initriativa. Insa institutia este acum datoare. Problema este de cind debuteza datoria, din momentul inceperii achiztiei materialelor sau din momentul incheieri,
Daca e primul caz, ce ma fac cu materiale pe care l-am achizitionat, in cu totul alte scopuri, si apoi le-am stocat pentru cind va fi nevoie de ele. Din pacate, ca sa ma justific va trebui sa furnizez factura cu data respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere prescriptie vladmm12 vladmm12 BUna ziua, Daca in 2010 e incheiat un contract de imprumut intre doua persoane fizice cu termen de restituire in acelasi an si restituirea nu se face dar in ... (vezi toată discuția)
Bani de recuperat ContSters55557 ContSters55557 nu stiu daca va mai amintiti dar am scris in urma cu vreo cateva luni un subiect despre bani. imi spunea cineva ca pot fi recuperati daca nu au trecut 3 ani. 3 ... (vezi toată discuția)
Urgent rog lege prescriere datorii firme LisaLashes LisaLashes Buna ziua sper ca postez in locul corect, nu am foarte multe legaturi cu contabilitatea. Daca nu va rog mutati topicul si spuneti-mi unde il pot gasi ... (vezi toată discuția)