avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate da amenda de catre RATB doar pe baza cardului ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate da amenda de catre RATB doar pe baza cardului nominal

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut in urmatoarea situatie:

- zilele trecute am fost controlata in autobuz de catre 2 controlori care s-au urcat o data cu mine, dar imediat ce au facut asta au blocat aparatele si au inceput controlul, eu neputand sa mai validez.
Le-am precizat ca doresc sa validez, ca am portofel electronic, insa mi l-au luat, au inceput sa-l verifice si sa-mi spuna ca vor intocmi PV pe baza datelor de pe el, PV pe care il voi primi in 15 zile acasa.
M-au intrebat daca am 50 ron sa platesc suprataxa pe loc, le-am explicat ca nu am aceasta suma la mine, mi-au cerut buletinul sa completeze datele si nici pe acesta nu-l aveam, le-am precizat ca le dau datele si sa-mi completeze pe loc PV insa nu au vrut, mentionand ca-l voi primi acasa + amenda ca nu am buletinul la mine?!
I-am cerut unuia dintre controlori sa-mi arate legitimatia si ordinul de deplasare, mi-a aratat ceva ca ar fi in schimbul 2 pe acel autobuz, incidentul petrecandu-se putin dupa orele 20:00 si la capat de linie. Soferul a inchis usile si nu a dorit sa ma lase sa cobor, controlorul imi tot tinea cardul, m-a lasat inauntru cu unul dintre controlori, cealalata fiind deja jos si strigand la acesta sa finalizeze PV si sa mearga.
Intrebarea mea este daca se poate da amenda de catre RATB pe baza acelui card, daca se poate emite amenda de RATB / Jandarmerie ca eu nu aveam buletinul la mine. Mentionez ca ei nici nu au sunat la 112 sa solicite interventia Politiei si nici nu mi-au spus sa mergem la vreo sectie de politie pentru legitimare.
Precizez si ca autobuzul nu era prevazut cu camere video.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc. Simone

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)
Contestatie ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Buna seara Pot sa ma declar aceea persoana care mereu a mers corect pe ratb, am avut mereu abonament, fiind si studenta mi se deconteaza, nu am avut ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb MmariaM MmariaM Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)