avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cerere Certificat urbanism intravilan faneata URGENT
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cerere Certificat urbanism intravilan faneata URGENT

Buna ziua , deschid un nou topic la problema mea deoarece sau modificat unele aspecte din C.F.

O parcela de teren initial extravilan a fost trecuta in intravilanul localitati , fara prea mare efort , adica am scos un certificat de urbanism si sa facut o lucrare topografica.Sa trecut in CF parcela ca fiind intravilan "faneata" ,dupa care sau modificat si suprafata din acte ,si repozitionarea parcelei.Pana in acest punct toate bune si frumoase, avand la zii CF .
Acum a venit momentul sa vb cu arhitectul sa mergem mai departe cu scopul de a construi o casa de locuit. Acesta ne spune ca nu stie cum a fost trecut aceasta parcela in intravilan , caci nu exista un puz valid .La primarie ni sa comunicat ca exista un P.U.G. in derulare dar nu este avizat in totalitate .
Prima intrebare pe care o am ar fii : Cum sa trecut aceasta parcela in intravilan , pe baza la ce documente , caci in urma unui C.U. , topograful a spus clar "acest teren intra in intravilan" .
Urmeaza acum sa mai scoatem un C.U. pentru autorizatie constructie de la primarie ,dar arhitectul a trecut in cerere (memoriu) din care spunde dansul ca nu poate scrie ca este intravilan terenul si ca sa facut o greseala cand sa completat C.F. si ca nu vom putea obtine o autorizatie de constructie fara un PUZ . Precizez ca nu ma intereseaza ca toata parcela de 2500 mp sa fie trecuta in curtii constructii daca este o procedura anevoioasa si ca , conform cu cele studiate pana acum , daca o parcela este in intravilanul localitatii o data cu obtinerea autorizatiei de constructie se modifica categoria de folosinta a terenului.
Ce trebuie sa mai stiu pe langa cele spuse mai sus in momentul in care merg la primarie si depun aceasta cerere ??? nu as vrea sa ma trimita sa fac un PUZ pe o parcela care va fii ocupata 5% din suprafata ei . Teoretic ar trebui sa mi se ceara PUD ?
De completat ar mai fii ca vecinul de langa noi are un puz facut in regie propriu si ca intravilanul vechi se termina la parcela noastra .PUG-ul fiind in derulare ar trebui sa primit autorizatie de construire sau este la binevointa celor de la primarie ???

Va rog sa ma lamuriti cu aceasta problema , pana acum am schimbat un topograf foarte bine voitor , gen (vindeti parcela ca nu este in regula) , am asteptat dupa el 3 ani si am gasit pe altcineva care in 9 luni a luat totul de la zero si defunctii si cf-urile vechi etc si ne-a adus pe linia de plutire.

Multumesc , este urgent caci luni merg la primarie .

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Scoatere din circuitul agricol mihai09 mihai09 buna ziua am obtinu anul trecut in luna octombrie autorizatie de construire fara sa fiu nevoit sa scot terenul din circuitul agricol la banca imi cere sa ... (vezi toată discuția)