avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scoatere din circuitul agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scoatere din circuitul agricol

buna ziua
am obtinu anul trecut in luna octombrie autorizatie de construire fara sa fiu nevoit sa scot terenul din circuitul agricol
la banca imi cere sa prezint documentul de scoatere din circuitul agricol
era obligatoriu sa il obtin inainte? a gresit primaria?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters219769 , utilizator 08:48, 23 August 2011
Daca terenul pe care vi s-a eliberat autorizatia de construire nu ar fi in intravilanul localitatii, ci ar fi in circuitul agricol, nu se explica emiterea unei autorizatii de construire. In mod normal in certificatul de urbanism se prevede care este regimul tehnic al terenului, deci ar trebui sa verificati acest document sau sa solicitati un certificat de urbanism de informare. Se poate construi numai pe teren intravilan. Este posibil sa existe o hotarare a autoritatii publice locale de trecere a terenului in intravilan.
terenul se afla in intravilan si are ramul de cultura arabil
Prezentati bancii extrasul de carte funciara insotit de autorizatia de construire eliberata pentru acel teren.
Scoaterea din circuitul agricol va opera automat la momentul intabularii noii constructii.
Eventual, luati legatura si cu arhitectul proiectului Dvs. pentru a afla daca exista o hotarare a consiliului local privind aprobarea documentatiei PUZ si RLU pe terenul in cauza.
Daca este "intravilan arabil" trebuie scos din circuitul agricol. Autorizatia de constructie se emite doar pentru teren intravilan cu destinatia "curti-constructii", nu pe "intravilan arabil" (cred ca este vina primariei ca nu s-a uitat mai bine la categoria de folosinta a terenului, inainte sa va emita AC). Daca este o suprafata sun 1 ha, scoaterea se face realtiv simplu si rapid, la OCPI-ul judetean (cam 5 zile, cred).
Buna ziua!
Am si eu o problema asemanatoare dar nu imi e clar in cazul meu ce ar trebui sa fac. Am un teren in intravilan (cf. carte funciara) care a fost compus din doua parcele, una cu destinatia curti - constructii, cealata faneata. Am facut alipirea parcelelor. Dorim sa construim o casa care ar fi amplasata pe ambele parcele (deja alipite). Acum in certificatul de urbanism pentru autorizatie de constructii se cere sa scoatem din circuitul agricol terenul cu destinatia faneata (este vorba de 40 - 50 mp, cc. jumatatea casei proiectate).
Intrebarea mea este ca in acest caz trebuie sa procedam cf. "Regulamentul din 07/09/2005 ........"? Chiar trebuie sa trecem prin iadul aceasta sau exista alta solutie? M-ar interesa orice alta solutie care costa mai putin si mai ales, care in timp, dureaza mai putin pentru ca ar fi foarte urgent sa le primim AC :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din circuit agricol in intravilan ContSters219769 ContSters219769 Buna ziua! Am un teren in intravilan (cf. carte funciara) care a fost compus din doua parcele, una cu destinatia curti - constructii, cealata faneata. Am ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan, folosinta actuala teren agricol polarbear2 polarbear2 Buna ziua, Problema mea sta in felul urmator. Am posibilitatea de a cumpara un teren intravilan care are ca folosinta actuala: faneata. Conform ... (vezi toată discuția)
Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)