avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan care este extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan care este extravilan

Buna ziua,
Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este intravilan. Scrie in contract ul de cumparare, scrie in CF, asa platesc si impozitul, certifica primaria. Doresc sa construiesc pe acest teren. Am depus toate actele necesare pentru certificarul de urbanism. Dupa eliberare am fost socat. Nu se elibereaza certificat de urbanism pentru ca terenul este extravilan conform PUG aflat la Consiliul Judetean.
Ce pot face in acest caz ?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Consiliul spune ca trebuie sa introduc terenul in circuitul intravilan pt ca nu este. Dar eu am cuparat teren intravilan si am 4 documente care certifica acest lucru (Contract, plan dezmembrare loturi, certificat primarie, extras CF)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kpaul , utilizator 22:47, 25 Martie 2018
Dati in judecata primaria in contencios administrativ, care va fi obligata sa coreleze la zi situatia reala de pe teren cu datele detinute de Consiliul Judetean.
Va multumesc pentru acest raspuns prompt.
Ma gandeam ca exista si o cale mai rapida. Datul in judecata poate tine o vesnicie din cate stiu eu.

PS. Care este actul principal care certifica starea terenului ? Actul CF + Contract sau PUD-ul aflat la Consiliul Judetean. Se pare ca cele doua acte difera.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
acsaba, utilizator
Mergeti in audienta la primar, si explicati situatia.Oricum, de autorizatia de construire el va dispune.
In functie de pud vi s-a emis certificatul de urbanism . Pana cand nu se modifica situatia juridica a terenului , adica pana nu se va face trecerea lui din extra in intra....printru-u pud si puz...care va fi facut si achitat de dvs. sau vecinii dvs....nu se va schimba situatai juridica si nu veti putea efectua constructii decat fara autorizatie.
Hm...ceva ciudat in raspunsul primariei: in primul rand, PUG-ul sta la primarie, nu la Consiliul Judetean (acesta doar il avizeaza, inainte de a fi aprobat prin HCL, pentru intrarea in vigoare).
Daca ar fi sa "citesc printre randuri", as zice ca primaria a facut un nou proiect de PUG care, momentan, este in faza de avizare la CJ; in acest nou PUG, terenul dvs. ar figura ca si extravilan. Insa, noul PUG nu-si produce efectele decat dupa aprobarea lui prin HCL, nu are nici o importanta ca, momentan, s-ar afla in avizare la CJ.
Sfatul meu este sa mergeti la responsabilul cu urbanismul/arhitect sef sau ce o fi el, sa-l rugati sa va clarifice situatia; inca un sfat: solicitati un extras de CF. Daca in extras terenul apare intravilan, raspunsul primariei nu este in regula, intrucat un PUG, odata finalizat si aprobat prin HCL, este trimis OCPI pentru a fi luat in evidenta in vederea stabilirii regimului juridic al terenurilor...

Alte discuții în legătură

Extra-intravilan ContSters88252 ContSters88252 am cumparat un imobil compus din teren si o constructie cu destinatie industriala, in 1999. la aceea data in fisa imobilului acesta figura ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)
Puz termini termini Buna ziua Am o intrebare va rog.....de curand am cumparat un teren intravilan....nu stiu daca am puz...trebuie sa merg la primarie sa ma interesez? in general ... (vezi toată discuția)