avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... realizare fotografii domeniu public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

realizare fotografii domeniu public

Buna ziua. As dori sa realizez cateva fotografii in interiorul unei arene de fotbal care apartine primariei. Cunostintele mele legale imi spun ca domeniul acesta este un spatiu public si include terenul de joc. Deci as putea sa fac fotografii atata timp cat nu se desfasoara activitati sportive care sa intre sub incidenta drepturilor de televiziune sau ale altor drepturi. Mentionez ca fotografiile nu vor fi folosite in scop comercial si ca nu vor fi facute in timpul vreunei activitati sportive. In acest caz va rog sa imi precizati legea care imi permite acest lucru precum si eventualele moduri in care ar trebui sa fiu avertizat ca fotografiatul din anumite sau in anumite zone este interzis.
De asemenea la intrarea in acelasi stadion este afisata o hartie fara stampila si semnatura prin care vizitatorii sunt informati ca "accesul pe pista de atletism este interzis". Se poate considera aceasta hartie nula?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:27, 18 Iulie 2009
Daca exista o hartie acolo prin care este interzis accesul pe pista de lergari, este bine sa tineti cont de ea, chiar daca nu este stampilata sau semnata.Cat priveste fotografiatul , pentru intrezicerea lui ,ar fi trebuit sa exista un insemn in zona respectiva , respectiv acel avertisment desenat pe o placuta , si care ne arata un aparat foto marcat de semnul interzis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea accesului pe stadion Blasim Blasim Dupa cum multi stiti, in acest moment exista la Steaua Bucuresti un conflict intre suporterii echipei si patronul George Becali. Acesta, pentru a scapa de ... (vezi toată discuția)
Licentiere / brevetare format sau concept eveniment farkas.norbert farkas.norbert Buna ziua, Dupa cum stiti o productie de televiziune, se da exemplul \" Vreau sa fiu miliardar\" , \"Dansez pentru tine\" etc. sunt productii importate din ... (vezi toată discuția)
Model release/ acord utilizare fotografii originalro originalro Ce valoare juridica are un model release - acord de utilizare poze intre fotograf si model? Dar daca e specificata si o suma modica acordata modelului pentru ... (vezi toată discuția)