Buna ziua,
Am si eu urmatoarea nelamurire: in acest an eu impreuna cu toti vecinii de pe coloana mea am decis sa ne montam centrale termice si de comun acord am decis sa taiem si tevile de incalzire care treceau prin apartamentele noastre. Caldura pe casa scarii nu functioneaza si deci nu beneficiem de nici un serviciu din partea agentului termic local.
Cand s-au afisat cheltuielile am observat ca avem de platit o anumita suma, care nu e mare dar pe care noi ne-am gandit ca nu o vom mai plati nemaivand nici o legatura cu incalzirea centrala. Este posibil acest lucru ? Trebuie sa achitam obligatoriu acea suma chiar daca nu beneficiem de nici un serviciu , este specificat undeva in lege acest lucru?
Multumesc anticipat !
Ce ati stabilit cu presedintele asociatiei cu privire la plata atunci cand ati solicitat aprobarea pentru dezafectarea tevilor? Vi s-a aprobat ori nu dezafectarea acestei instalatii de catre presedinte si in ce conditii!?
Din postarea dvs. nu am inteles daca v-ati deconectat dupa ce ati obtinut aprobarea sau ati facut-o asa, haiduceste, ca Dorelul care, cu ani in urma, a "demontat" o macara cu flexul; cazul a fost intens mediatizat atunci, undeva pe Splaiul Independentei, va imaginati ce a urmat.
Sistemul de incalzire este proiectat sa functioneze intr-o anumita configuratie si, alterarea lui, s-ar putea sa va aduca mari necazuri, mult mai mari decat plata unor sume care, vi se pare dvs., sunt nejustificate. De pilda s-ar putea ca, in prima faza, sa fiti obligati sa refaceti configuratia initiala, cu o amenda substantiala, daca nu si cu doasar penal. "Suntem cetateni europeni si avem drepturi", dar si obligatii.
Dna. Viorela
- daca suma e derizorie sfatul meu este sa nu "agravati" problema. Platiti cei 4 Ron ( am ghicit ? ) si gata...
- referitor la "cataclismul" pe care l-ati produs, nu va ingrijorati: sistemul de incalzire functioneaza la fel si cu coloana pe pozitie si fara ( avand in vedere ca pe tur + retur oricum nu mai circula nimic !!! )
- de dosar penal nu poate fi vorba ( imi vine sa rad ), amenda nu cred ... pt. ce ?
Vedeti Dvs. Romania s-a umplut de "organisme" bugetare care de fapt nu produc nimic, insa consuma timpul si nervii nostri pt. autorizatii stupide !!!
Ce sa puneti la loc ? ... 2 tzevi inutile ? sa fim seriosi !
Dl. hottumatua: daca insistati va voi povesti PUBLIC un caz incredibil petrecut in Bucuresti referitor la taiat tevi de incalzire la ap. parter, unde toti ceilalti locatari ( 1, 2 ... 7 ) au ramas in plina iarna fara caldura ! ... si situatia a ramas asa ! ...cu aprobarea judecatorului !
Stima
Debransare dvs. de la agentul termic si apa calda s-a facut voit, la cerere. Desi nu beneficiati de apa calda si caldura, sunteti obligata(cititi Legea 230) sa achitati conform cotei indivize :
- lucrari de reparatie si intretinere a coloanelor de agent termic si a conductelor de apa calda aflate in subsolul blocului-cota indiviza; NU si pierderile de apa calda.
- caldura degajata de coloanele de agent termic de la subsol.
Totodata, aveti obligatia sa prezentati Presedintelui Aociatiei de Proprietari, copia procesului verbal de debransare, facuta de firma autorizata.
...exact ce va povesteam Dna. Viorela... firma AUTORIZATA. De catre cine: Ministerul Cultelor, ISCIR, Circul de Stat, RAR, ANAF, RADET, ELCEN, Editura Tehnica, etc ?
...toti vor firme autorizate... cand ii intrebi de forul autorizant se lasa seara !
O firma germana cu Certificare TUV, merge ?
Daca tevile alea nu curg e ok ! Vedeti-va linistita de viata Dvs. !