avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contestatie eliminare din concurs
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contestatie eliminare din concurs

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o situatie si anume: am participat la un concurs proba scrisa pentru o functie publica. O doamna care era doar secretar, nu era in comisia de concurs nici in cea de supraveghere -fara nici un drept am aflat ulterior- m-a dat afara din examen. Comisia de supraveghere a constatat ca nu trebuia sa fiu data afara , dar dumneaiei a insistat si m-a eliminat.Am facut contestatie in aceeasi zi,deoarece dupa 2 zile era interviul.
Intrebarea mea este: in cat timp trebuia sa primesc raspuns la contestatie?
Va multumesc anticipat si daca mai aveti nevoie si de alte date va rog sa-mi spuneti.
Nu stiu daca am inclus intrebarea mea corect la discutii juridice, daca nu, sa-mi spuneti va rog unde sa o includ.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 18 Octombrie 2015
HG 611/2008
art.64
(1) În situaţia contestaţiilor formulate faţă de rezultatul selecţiei dosarelor, comisia de soluţionare a contestaţiilor va verifica îndeplinirea de către candidatul contestatar a condiţiilor pentru participare la concurs în termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
(2) În situaţia contestaţiilor formulate faţă de rezultatul probei scrise sau a interviului comisia de soluţionare a contestaţiilor va analiza lucrarea sau consemnarea răspunsurilor la interviu doar pentru candidatul contestatar în termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.
Eu am contestat eliminarea din examenul - proba scrisa. Tot in 24 ore trebuie sa primesc raspuns?
Comunicarea rezultatelor la contestaţiile depuse se face prin afişare la sediul autorităţii sau instituţiei organizatoare a concursului, imediat după soluţionarea contestaţiilor.
Multumesc dar m-ar fi interesat un raspuns mai concret.Acest lucru il stie oricine a trecut printr-un concurs in functie publica.
Legea precizeaza doar ca, comisia de soluţionare a contestaţiilor va analiza lucrarea sau consemnarea răspunsurilor la interviu doar pentru candidatul contestatar în termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.

Solutionarea contestatiei se poate face într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise, intrucat actul normativ mentioneaza ca, tot in aceasta perioada trebuie organizat interviul.

In practica intalnita, contestatiile erau solutionate in termen de 24 de ore de la data expirarii termenului pentru depunerea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)
Contestatie concurs ingrijitoare spital yogub yogub Buna ziua,va rog sa ma ajutati in formularea unei contestatii.Sotia mea lucreaza pe un post de ingrijitor intrun spital.A fost angajata acum 6 ani cu contract ... (vezi toată discuția)
Contestatie concurs angajare madone121 madone121 Buna seara, Vreau sa stiu daca exista vreun demers legal prin care pot contesta subevaluarea unui candidat la un concurs de angajare? Mai exact, am dat ... (vezi toată discuția)