avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificare la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificare la ITM

Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura sa aflu daca contractul meu de munca e inregistrat corect la ITM si daca sunt trecute sumele lunare pe care le primesc. As vrea sa fiu sigur ca sunt inregistrate si sporurile primite din orele suplimentare lucrate. cu aceasta ocazie m-ar interesa si daca contractele de la foste 2 locuri de munca au fost inregistrate corect. Ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2015
adyhincu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 19 Octombrie 2015
Nu aveti si dvs. acasa cate un exemplar din contractele individuale de munca (CIM)?
1. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

2. In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

3. Puteti depune o solicitare la ITM in care sa solicitati eliberarea unui extras REVISAL cu privire la situatia contractuala a dvs.
Pentru a obtine documentele solicitate, trebuie respectate prevederile art.3 lit.(b) din Anexa la Ordinul MMFPSPV nr.826/2014 privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestărilor de servicii efectuate în domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii, respectiv eliberarea de certificate cu informaţii extrase din baza de date organizată la nivelul Inspecţiei Muncii cu registrele generale de evidenţă a salariaţilor transmise de angajatori, se tarifeaza cu 20 lei/document, platibila in contul IBAN al ITM-ului, la caseria inspectoratului sau prin mandat postal.



Multumesc mult pentru raspunsuri. O sa aleg varianta 3 ( o solicitare la ITM in care sa solicitati eliberarea unui extras REVISAL). Eu sunt din Prahova, dar lucrez in Bucuresti. E posibil oare sa depun aceasta cerere la ITM Bucuresti? Multumesc anticipat
Putweti depune fie la ITM Prahova, fie la ITM Bucuresti solicitarea dvs.

Oricare dintre ITM-uri au acces la baza nationala de date a REVISAL-ului.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal ale2012 ale2012 buna ziua mam incurcat cand am zis fiscal dar de fapt imi trebuie revisal?ce este asta?fisca fiscala?imi trebuie sa ma duc de girant si nu stiu cum sa cer de ... (vezi toată discuția)
Revisal aliaaa aliaaa cum aflu daca angajatorul a inregistrat cim in revisal,el refuzand sa faca dovada?se poate afla online? (vezi toată discuția)
Revisal ContSters48681 ContSters48681 Am fost la ITM sa cer un revisal de la data de1.01.2011 pana in prezent. Exact cum scrie in cartea de munca toate modificarile, anuale, lunare. Am platit cei ... (vezi toată discuția)