avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

cum aflu daca angajatorul a inregistrat cim in revisal,el refuzand sa faca dovada?se poate afla online?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 28 Septembrie 2013
Daca nu aveti incredere in angajator, puteti afla acest lucru la INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA sau la CASA DE PENSII.
Casa de pensii nu are acces la baza de date a REVISAL-ului.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Procedura obtinerii acelei dovezi este :
- solicitare scris catre angajator
- daca in termen de 15 zile nu vi se elibereaza, atunci sesizati ITM-ul si atasati copia solicitarii dvs.

Din Ordinul MMFPSPV nr. 1681/2013 privond aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale Inspectiei Muncii , publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 491, din 5 august 2013.
......
Art. 3. - In functie de categoria de servicii prestate, tarifele care se percep de la persoanele fizice, juridice, persoanele fizice autorizate si de la alte entitati constituite in conditiile legii sunt urmatoarele:
.....
b) Eliberarea de certificate cu informatii extrase din baza de date organizata la nivelul Inspectiei Muncii cu registrele generale de evidenta a salariatilor transmise de angajatori
Tarif: 15 lei/persoana
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul mmfpspv nr. 1681/2013 Cornel  Vasile Cornel Vasile Ordinul MMFPSPV nr. 1681/2013 privond aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale ... (vezi toată discuția)
De unde imi adun vechime de munca mirela 20 mirela 20 Sotul are nevoie pt pensia pe caz de boala de C.M. El nu are c.m si nu mai contracte de munca, insa unele unele din ele nu mai le gaseste. De unde le poate ... (vezi toată discuția)
Verificare la itm adyhincu adyhincu Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura sa aflu daca contractul meu de munca e inregistrat corect la ITM si daca sunt trecute sumele lunare pe care le ... (vezi toată discuția)