avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament in favoarea unei persoane din afara familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament in favoarea unei persoane din afara familiei

Doresc sa fac un testament in favoarea unei persoane care nu are nici o legatura cu mostenitorii mei legali. Cum trebuie sa procedez pentru a fi sigur ca nu va putea fi schimbat de nimeni si ca vointa mea va fi indeplinita intocmai?
Daca matusa si unchiul nu au avut copii si nici parintii nu au fost in viata la data decesului iar testamentul a fost autentic atunci unchiul culege toata mostenirea si poate dispune de bunul sau cum doreste.
Sa va traiasca fetele! N-au cum sa piarda acest drept al lor, pentru ca el nu exista... Neavand ascendenti in viata sau descendenti directi, sotul supravietuitor mosteneste tot.

DinuX a scris:

Sa va traiasca fetele! N-au cum sa piarda acest drept al lor, pentru ca el nu exista... Neavand ascendenti in viata sau descendenti directi, sotul supravietuitor mosteneste tot.

am inteles ! va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau clauza leomard14 leomard14 Buna ziua.Am doi copii si as dori sa sa fac testament .Problema este ca unul din ei (fata)ma neglijeaza si nu mai avem nimic in comun,sa purtat destul de urat ... (vezi toată discuția)
Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)