avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate

Buna ziua,

Eu am mostenit si sunt unicul mostenitor al tatalui meu care a decedat, nu mi-am finalizat succesiunea inca dar am deschis demersurile.El avea o casa cu sotia lui ca bun comun, ei divortand inainte ca el sa moara si nu au facut partajul la divort. M-am mutat in casa lui, a lor.Fosta lui sotie creeaza presiuni sa vindem si sa impartim.Valoarea casei nu este mare.Precizez ca am un copil mic si cu banii pe care i-as obtine din vanzare nu mi-as permite sa imi cumpar altceva.Intrebarea mea este: Daca fosta lui sotie a parasit domiciliul acum 10 ani plecand in Italia, dupa moartea lui revenind in tara, are dreptul de a intra in spatiu? in situatia in care eu am ramas in locul tatalui meu locuind aici, ea neavand lucruri aici ori cheie, poate intra prin a sparge usa, adica abuziv, daca eu locuiesc aici si toate lucrurile mele sunt aici? Ori trebuie sa imi comunice clar ca vrea si ea sa se mute in spatiu dar cu acordul meu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin_Lucian , utilizator 18:21, 19 Octombrie 2015
Partajul este operatiunea juridica prin care este sistata proprietatea comuna asupra bunurilor aflate in devalmasie.Incetarea devalamsiei(coproprietatii )poate fi ceruta oricand,nu este supusa vreunui termen de precsriptie.
Nu am inteles, nu s-a raspuns la intrebarea mea.Pana fosta sotie ori eu ca fiica mostenitoare cerem partajul, momentan eu locuind aici, poate ea intra abuziv in spatiul me?
Daca casa a fost dobandita de catre tatal dumneavoastra in timpul casatoriei cu doamna, normal ca are si ea drept sa locuiasca acolo. Dumneavoastra o sa aveti calitatea de mostenitoare doar dupa ce faceti succesiunea dupa tatal dumneavoastra, iar ulterior puteti sa faceti partaj cu doamna... sau sa vindeti impreuna imobilul..
Nu are drept sa intre, daca intra e abuziv. Poate face insa cerere in instanta pentru reintegrare.
Platiti-i partea ei daca nu vreti sa vindeti.
Puteti va rog sa imi explicati de ce ar fi abuziv? Ca sa imi argumentez pledoaria in caz ca o sa am nevoie.Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Costuri angajare avocat dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Doi soti s-au despartit in fapt, au impartit lucrurile de comun acord, cu martori de la ... (vezi toată discuția)
Evacuare legala dupa divort? andreiion88 andreiion88 Buna ziua. Este legala evacuarea fostei sotii dupa divort din fosta locuinta comuna? Fostul sot nu i-a mai permis accesul in locuinta chiar daca in sentinta ... (vezi toată discuția)