avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare legala dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare legala dupa divort?

Buna ziua.
Este legala evacuarea fostei sotii dupa divort din fosta locuinta comuna?
Fostul sot nu i-a mai permis accesul in locuinta chiar daca in sentinta de divort nu este prevazut acest lucru, el sustinand ca locuinta este mostenita de la parintii lui si dupa divort fosta sotie nu mai are drept de a locui acolo,...
Fosta sotie a depus plangere la politie insa politia spune ca nu este de competenta politiei.....
Carei institutii a statului ar mai putea sa se adreseze fosta sotie pentru a sesiza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Bracea , utilizator 16:03, 7 Februarie 2023
Bună ziua.
Dacă bunul imobil în care cei doi soți este bun propriu al soțului (dobândit înainte de căsătorie ori chiar și în timpul căsătoriei, prin donație), atunci soția nu are dreptul să mai locuiască acolo, întrucât obligația de întreținere între soți încetează la momentul desfacerii căsătoriei,
Dacă bunul este comun (dobândit în timpul căsătoriei), soția are dreptul să locuiască în acel imobil până la momentul efectuării partajului (dacă poate rezista, evident).
Pentru reglementarea situației dintre foștii soți, numai instanța de judecată poate să îi ajute, dacă altfel nu se poate.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Este bun dobândit în timpul căsătoriei acum 8 ani prin succesiune....
Dacă este dobândit prin succesiune, atunci soția nu are niciun drept asupra bunului respectiv. În acest sens, va trebui să părăsească imobilul. Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Daca divortul nu s-a pronuntat din culpa sotiei ci din culpa sotului iar sotia nu s-a recasatorit si nu se poate intretine singura s-ar putea sa existe o obligatie a sotului de intretinere. Daca vreti sa va documentati pe cont propriu puteti consulta Codul Civil la partea despre dreptul familiei.
Este din culpa comuna,

Alte discuții în legătură

Bunuri in afara casatoriei Dijulescu2019 Dijulescu2019 Daca sotul a dobandit un bun imobil in afara casatoriei cu bani primiti de la parinti (este stipulat in contractul de vanzare cumparare ca parinti sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri -căsnicie de 20 ani Misk Misk Divorț la notariat.Evacuare. Se poate face partaj de bunuri?! In situația in care doi oameni se căsătoresc, el are casa construită,dar pusă gaj la ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti si socrii NICOL COSTACHE NICOL COSTACHE Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in cazul meu. Am fost casatorita 25 de ani. Am divortat la sf snului 2020. In timpul casatoriei eu ... (vezi toată discuția)