avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP la refuz de plata a unui cec
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP la refuz de plata a unui cec

Am avut un cec garantie in alb de la un client ce l-am depus si a fost integral refuzat la plata, suma fiind de peste 300.000 Ron. Banca a sesizat automat politia, eu am depus plangere. Politia, dupa luuungi perioade a decis NUP. Cum e posibil? E un cec, suma mare si nici nu vad sanse de recuperare a banilor. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: ciuruburu , utilizator 18:22, 23 Iulie 2009
Daca politia a "decis" NUP,probabil ca a facut-o in baza unor probe...
Dvs. oferiti prea putine elemente,pentru a primi un raspuns concret sau pertinent...:).
Daca suma datorata este reala,aveti cai de atac si o actiune in instanta...,deocamdata ,pe baza informatiilor oferite nu putem vorbi despre o infractiune penala...:)
Eu stiu ca exista o Decizie a ICCJ referitoare la CEC-urile lasate in alb drept garantie in care se apreciaza ca in aceste cazuri nu poate fi voba de o infractiune atata timp cat vanzatorul care a primit CEC-ul in alb a admis o astfel de situatie, adica o astfel de garantie.Astfel ca solutia NUP este corecta
Am s-o caut si poate o sa v-o trimit
La contractul dintre noi am cerut un cec garantie, pentru datoriile certe,lichide si exigibile. Suma ce am trecut-o pe cec a fost suma facturilor neachitate, inclusiv penalitati. Avocata mea sustine ca de fapt faptul ce fiind dat in alb si fiind scadenta si sumele trecute de mine, niciodata nu se va da ince[erea urmaririi penale. Politia a invocat faptul ca datorita situatiei economice... lipsa de rea intentie... etc.

Ce detalii ar trebui sa va ofer?
Daca debitul este recunoscut de clientul dvs. cu tot cu penalitati, adica e recunoscuta acea suma trecuta in CEC, atunci investiti-l cu formula executorie si treceti la executarea debitorului.
Am investit cecul, a facut recurs si a intentat o actiune de anulare a actului.

Ce ma framanta este ca nu am cum sa recuperez banii si speram ca dosarul penal sa-l sperie. In plus, invoca faptul ca datorita faptuluyi ca a intrat in CIP din cauza mea spune ca furnizorii l=au blocat la livrari si intra in insolventa tocmai datorita mie. Eu mereu am crezut ca cecul e o garantie sigura.

Alte discuții în legătură

Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)
File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Cec in alb garantie Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am eliberat unei societati comerciale, in baza unei minute aditionala la un contract comercial, o fila de CEC in alb ca garantie ca voi plati marfa in ... (vezi toată discuția)