avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NUP la refuz de plata a unui cec
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NUP la refuz de plata a unui cec

Am avut un cec garantie in alb de la un client ce l-am depus si a fost integral refuzat la plata, suma fiind de peste 300.000 Ron. Banca a sesizat automat politia, eu am depus plangere. Politia, dupa luuungi perioade a decis NUP. Cum e posibil? E un cec, suma mare si nici nu vad sanse de recuperare a banilor. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: ciuruburu , utilizator 18:22, 23 Iulie 2009
Nu este inselaciune dar este savarsita infractiunea de emitere a unei file cec fara a avea completate toate elementele esentiale, deci NUP ptr inselaciune si IUP pentru Legea 59 din 1934.
ciuruburu a scris:

Nu este inselaciune dar este savarsita infractiunea de emitere a unei file cec fara a avea completate toate elementele esentiale, deci NUP ptr inselaciune si IUP pentru Legea 59 din 1934.

[ link extern ]
Va contrazic :Daca in cazurile prevazute de alineatele 2 si 3 de mai sus, emitentul procura trasului disponibilul necesar mai inainte de prezentarea cecului, pedeapsa se reduce la jumatate. Cind emiterea cecului se datoreaza unui fapt scuzabil, emitentul va fi aparat de pedeapsa. B-)
Ori faptul ca nu a fost anuntat cand va fi completat CEC-ul dat in alb este un fapt scuzabil!Deci nici un IUP!
MIHAI GRIGORE a scris:

ciuruburu a scris:

[ link extern ]
Va contrazic :Daca in cazurile prevazute de alineatele 2 si 3 de mai sus, emitentul procura trasului disponibilul necesar mai inainte de prezentarea cecului, pedeapsa se reduce la jumatate. Cind emiterea cecului se datoreaza unui fapt scuzabil, emitentul va fi aparat de pedeapsa. B-)
Ori faptul ca nu a fost anuntat cand va fi completat CEC-ul dat in alb este un fapt scuzabil!Deci nici un IUP!

Si totusi> faptul scuzabil se refera la emiterea filei cec. Ori fila cec a fost emisa incalcand prev.art 84 pct 3. Daca domnia sa respecta aceste prevderi nu mai putea lasa cecul ca si garntie a platii, (de fapt acest instrument bancar nici nu are acest rol). DECI> Faptul ca beneficiarul cecului nu l-a anuntat cand introduce fila cec in circuitul bancar nu este un fapt scuzabil (asa cum gresit considerati dvs.) pentru faptul ca a dat fila cec fara a completa elementele esentiale. (Ar putea fi scuzabil pentru faptul ca nu a avut dispnibil la tras, in anumite circumstante)
Va inchipuiti, probabil, ca cineva poate achizitiona marfa de la terti pentru plata carora sa le lase file cec in alb ca si garantie, promitand ca va achita contravaloare marfii intr-un anumit termen , iar mai apoi, cand apare creditorul si face plangere ca nu a mai dat de bunul sau client, cumparatorul sa spuna : OOPPS , ti-am dat un cec necompletat, SCUZE, nu m-ai anuntat cand ai vrea banii. Greseala ta, Eu sunt scuzabil ???!!!.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
ciuruburu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)
File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Cec in alb garantie Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am eliberat unei societati comerciale, in baza unei minute aditionala la un contract comercial, o fila de CEC in alb ca garantie ca voi plati marfa in ... (vezi toată discuția)